Isplivali novi jezivi detalji: Džonić se jednim znakom odao i pre nego što su tela Đokića pronađena

07.11.2021

09:18

0

"Mnogo mi je bio sumnjiv tih dana, dok su se Đokići vodili kao nestali", rekla je jedna od komšinica

Isplivali novi jezivi detalji: Džonić se jednim znakom odao i pre nego što su tela Đokića pronađena
24sedam/J.J./Facebook

Na početku istrage monstruoznog ubistva Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (26) iz Aleksinca, policija je, pored brojnih građana i rođaka, saslušala i njegovog brata od tetke Gorana Džonića, koji tada još nije imao status osumnjičenog za teško ubistvo rođaka, ali je njegovo na momente neuobičajeno ponašanje, policiji dalo važne smernice da je u pitanju koga treba pažljvo pratiti.

Tako dok je potraga za nesrećno, stradalim Đokićima i dalje trajala, Džonić je ispijao je rakiju sa komšijama u selu odsipajući malo iz čašice "za pokoj njihove duše", saznaje “Blic”.

Ovaj manir Đokića, jeste bio čudan prisutnima jer su se u to vreme Đokići vodili kao nestali, a ne kao ubijeni, ali mu niko nije pridavao neki preveliki značaj. Međutim, kada su 21. oktobra Džoniću stavljene lisice na ruke zbog sumnje da je na brutalan način ubio i zapalio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (26), stvar je svima postala mnogo jasnija i strašnija.

- Mnogo mi je bio sumnjiv tih dana, dok su se Đokići vodili kao nestali. Stalno je gurao ruke u džepove, delovao je nekako nervozno. Ode kući, pa se vrati kod Đokića, pa opet ode kući pa se vrati. Stalno je ponavljao: “što ih nema, što ih nema, nemoguće je da su negde otišli”. Jedan mu je komšija sipao rakiju u čašicu, on je otpio malo pa upitao: „jel se odsipa malo iz čašice ako su mrtvi?“ Zatim je odsuo malo rakije iz čašice na zemlju i popio je. To tada nikom nije bilo nešto posebno čudno, iako se o sudbini Đokića još ništa nije znalo. Ali kad je uhapšen, sve je postalo jasno - kaže komšinica iz sela.

Meštani Moravca još ne mogu da poveruju da je Džonić mogao da počini tako brutalan zločin i to nad bratom od tetke koga zna ceo svoj život i njegovom porodicom. Mnogi razloge traže u finansijskim problemima, iako je Džonić važio za dobrostojećeg.

- Pričalo se da je jedno vreme bio u svađi sa roditeljima zbog čega oni nisu želeli da ga finansijski pomažu. On ima svoju penziju, ali je navikao na više. Tako je i upao u dugove jer se verovatno u tom periodu zaduživao. Svejedno, dugovi za dugove, ali kako je mogao ovo dete Lidiju da ubije, pa on joj je stric, čuvao je od malena - pričaju u Moravcu.

Osim Džonića zbog sumnje da su počinili teško ubistvo uhapšena su i dva njegova sina Stefan i Milan, kao i braća K.M. i A.M. poznati pod nadimkom Jojke. Ali, svi do sada nađeni tragovi direktno sa zločinom povezuju jedino penzionisanog vatrogasca Džonića, brata od tetke ubijenog Đokića.

Njegov DNK je na novcu i vreći, iskopanoj iz voćnjaka njegovog sina koji je tog dana bio odsutan. Pištolj, za kojim je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić, nađen je u kući Džonićeve žene Suzane u Aleksincu gde je bio sakriven u ventilacionom otvoru. Nekoliko časova pre nestanka porodice Đokić, Džonić je snimljen na benzinskoj pumpi u Aleksincu kako toči gorivo u kantu a sigurnosne kamere u Tešici snimile su "pasat" Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem, prenosi Blic.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic