"Moji sinovi nisu ubili Đokiće, a pare su mi podmetnute": Džonić promenio ploču pa se pozvao na Boga i počeo da psuje!

05.11.2021

21:15

0

Autor: 24sedam

Bivši vatrogasac osumnjičen za ubistvo tročlane porodice Đokić pred tužiocem menjao raspoloženja i pozivao se na Boga, ističući da je veliki vernik i da je više puta posetio manastir Hilandar

"Moji sinovi nisu ubili Đokiće, a pare su mi podmetnute": Džonić promenio ploču pa se pozvao na Boga i počeo da psuje!
196910_goran-dzonic_orig - Copyright Facebook

- Đokiće nisam ubio ja, ali nisu ni moji sinovi! Oni nemaju veze sa ovim zločinom, nevini su! Pustite mi sinove iz zatvora, molim vas, samo oni da izađu. Ovo je tokom četvorosatnog saslušanja u Višem javnom tužilaštvu ispričao Goran Džonić, osumnjičen da je ubio svog brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, a zatim zapalio tela. Da podsetimo, Džonić je u ranijim izjavama u zločin umešao svoje sinove Milana i Stefana, ali i braću Kostadina i Aleksandra (Konstantina) Miloševića.

Bivši vatrogasac je u četvrtak po podne ponovo priveden u tužilaštvo kako bi razjasnio nelogičnosti u svojim prethodnim iskazima, ali je ovog puta upao u još veću konfuziju.

Kukao

- Sve vreme je menjao raspoloženja, bio je žedan, tražio pauze, plakao i ridao, a potom se na pomen ubistva svojih rođaka histerično smejao - kaže izvor.

- U jednom momentu je počeo da kuka kako on nije kriv, ali ni njegovi sinovi, i da ponavlja da ih on uopšte nije umešao u zločin, iako su mladići posle njegove izjave uhapšeni. Ono što je posebno iznenadilo prisutne su njegova navodna pozivanja na Boga i religiju.

Printscreen/Facebook
 

- Kada bi se zbunio oko nekog pitanja, odgovarao je sa "ne sećam se", pa pominjao neku priču koja nema veze s pitanjem. Na kraju je ponavljao "ima boga", pa ispričao da je on veliki vernik i da ni sam ne zna koliko puta je bio na Hilandaru - kaže izvor i dodaje da fotografije posete Svetoj Gori zaista postoje na Džonićevom Fejsbuk profilu.

Izvor kaže da su ljudi koji su bili prisutni na saslušanju u najmanju ruku bili šokirani Džonićevim izjavama.

- Svaku izjavu je započinjao sa "je*em li ga baš". Većina njegovih izjava zasnovana je na medijskim pisanjima, a on je na pitanje da li čita novine i gleda televiziju odgovorio sa: "Ma ne, ne stižem" - objašnjava sagovornik.

U prilog ovome govori i podatak da je Džonić u ranijim izjavama pričao da su braća Milošević na mesto zločina došla u "crvenom automobilu, proizvedenom u Aziji", a da je sada opisao vozilo njihove majke!

- Rekao je da su oni došli bordo "reno tvingom", o kome su mediji izveštavali, ali kao o automobilu Milijane Đorđević. To je bio dovoljan znak da Džonić podrobno prati medije, ali i da ima saznanja iz spoljnog sveta, jer je rekao čak i koju marku cigareta jedan od Miloševića puši, iako je ranije govorio da su nepušači - priča izvor.

24sedam/M.K.
 

Podmetnut novac

- Posle toga je detaljno ispričao krajnje neverovatnu stvar, da su jedan od Miloševića, D. P., koji je navodno vozio, i on sedeli u "renou", a da je drugi brat Jojke sam likvidirao Đokiće i zapalio ih. Navodno, oni su uzeli njegov pištolj, ali nisu pucali iz njega, već iz svog oružja, da bi mu na kraju "beretu" koja je nađena u kući njegove žene vratili. Počeo je da viče i rekao: "Ma, ja pištolj mogu da sastavim i rastavim za 10 sekundi u mraku", iako je ranije tvrdio da nije stručan sa oružjem - navodi sagovornik.

- Na pitanje zašto je novac zakopan na njegovom imanju ako su Miloševići ubice, Džonić je hladnokrvno odgovorio: "Zato što je tu najbezbednije mesto u selu." Kada mu je predočeno da je kod njega pronađeno još 10.000 evra, on je odgovorio da je to nameštaljka i da mu je taj novac "podmetnut i spakovan u nekom paketu u garaži".

Pravi se heroj

Džonić je, navodno, na saslušanju zbog zločina za koji je osumnjičen sebe predstavljao kao heroja.

- Hvalio se da je kao vatrogasac spasavao živote i rukama pokazivao koliko odličja ima. Onda je rekao da se bez obzira na sve mnogo uplašio braće Milošević, koji su ga ucenili i pretili mu - kaže izvor.

Misterija telefona

Bivši vatrogasac pričao je i o starom telefonu koji je, navodno, dobio od braće Jojke, a čija baterija traje 15 dana i preko koga su oni komunicirali.

- Ranije je pričao da je popravljao telefone, a na saslušanju nije mogao da se seti marke, ni boje telefona, ali je pomenuo da je star preko 20 godina.

Benzin kupio za kosačicu

Džonić je prekjuče ispitivan i o benzinu koji je kupio na pumpi pre zločina, 26. septembra.

- Rekao je da je točio gorivo za kola, a da je u kantu sipao benzin jer mu treba za kosačicu. Onda je naveo da je izuzetno pedantan čovek koji ne trpi da mu trava naraste u dvorištu i bude duža od tri santimetra - kaže izvor i nastavlja:

- Iako je metalostrugar svedočio pre njega i rekao da je napravio Džoniću navoj koji je korišćen za prigušivač, Goran je to negirao i rekao da je sve pravio sam jer "majstor nije znao to da uradi".

Pomen u Moravcu

Četrdesetodnevni pomen ubijenim Đokićima obeležen je danas na groblju u selu Moravac. Porodica i meštani okupili su se oko tri humke, a celim grobljem odjekivali su lelek i plač.

- Zašto, Gordana sejo, od ubice ne pobeže.. Umesto da Lidi svadbu pravimo, mi vas po groblju tražimo... Zašto mi, ubico, barem jednog ne ostavi da me teši - jecali su rođaci.

Baka Stojanka, Goranova majka, jedva je stajala na nogama i narikala.

- Lido, Lido moja. Nemam kome više da se nadam, nemam kome večeru da spremam.

Rođaci su juče kleli i uhapšenog Džonića.

- Pa što ih ubi, što mu dete ubi? Pa Goranu da je tražio pare, on bi mu dao. On će u zatvoru da jede i živi, a njih troje su u grobu...

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike