Vikao, plakao i smejao se na pomen ubijenih Đokića: Džonić se čudno ponašao na saslušanju!

04.11.2021

21:00

1

On je istakao da je Džonić ostao pri iskazu da su braća Jojke izvršila zločin, kako je i ranije ispričao, ali sada tvrdi da iz njegovog pištolja nije pucano

Vikao, plakao i smejao se na pomen ubijenih Đokića: Džonić se čudno ponašao na saslušanju!
Facebook MUP

Goran Džonić koji je osumnjičen da je brutalno ubio svoje rođake, Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić iz Aleksinca, saslušan je večeras u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Goran se ponovo izjašnjavao o svim ranijim navodima i izneo je neke nove momente poput tog da nije pucano iz njegovog pištolja, rekao je Filip Domazet, advokat braće Džonić.

On je istakao da je Džonić ostao pri iskazu da su braća Jojke izvršila zločin, kako je i ranije ispričao, ali sada tvrdi da iz njegovog pištolja nije pucano.

Andrija i Mladen Magdelinić, koji zastupaju porodici A.M. i K.M, poznatiju kao braća Jojke, rekli su nakon saslušanja da je Džonić izneo veliki broj novih detalja u svom iskazu koji se razlikuju od ranijih i da se na današnjem saslušanju, koje je trajalo četiri sata, ponašao čudno, a na momente i neracionalno - vikao je, plakao, a u pojedinim momentima i osmehivao.

- Ne samo što je bio kontradiktoran, nego što je i u svakom trenutku kada ga tružilac i odbrana sateraju u ćošak pitanjima, on počinjao ili da se dere ili plače, odnosno da se ponaša na jedan čudan način. Na sve načine pokušavao je da se izvuče iz klopke u koju sam upada. Očigledno je da je nemoguće ovakav zločin prikriti - rekao je Mladen Magdelinić.

On je dodao da Džonić i dalje tvrdi da on nije izvršio zločin.

- Ja sam imao priliku da pročitam njegov raniji iskaz i tvrdim da ima toliko nelogičnost i nejasnoća, kao i različitosti, da bi mi trebalo dosta vremena da to sve pobrojim. To zahteva jednu duboku analizu, ali je činjenica da se njegovim iskazu ne može verovati, kako današnjem, tako ni prethodnom - rekao je on.

Na pitanje da li je Džonić menjao svoju odbranu u odnosu na sinove, on je rekao da nije i da sinovi uopšte nisu bili tema na današnjem saslušanju. Upitan da li je Džonić pokazao empatiju iz sažaljenja prema porodici Đokić, on je rekao da se u par navrata tokom davanja iskaza, čak i nasmejao.

- To su dve njegove reakcije na neka pitanja upravo vezana za smrt njegovih rođaka. U njegovoj odbrani ništa nije logično - rekao je advokat.

Podsetimo, Goran Džonić priveden je nešto pre 16 sati na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Nišu. Džonić je priveden na novo saslušanje nakon što su saslušani svi važni svedoci u ovom slučaju, kao i oni koji su potvrdili alibije Džonićevim sinovima Stefanu i Milanu, kao i braći M. K. i A. K. koje je na prvom saslušanju on označio kao izvršioce zločina.

U sklopu istrage monstruoznog ubistva Gorana Đokića (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (26), pred Višim tužilaštvom u Nišu danas je saslušan ribolovac, koji je dan nakon zločina bio na pecanju sa Goranom Džonićem.

On je posvedočio da su išli u ribolov nedaleko od Dudinih bara gde desilo strašno ubistvo i gde su nađena ugljenisana tela Đokića.

Ribolovac je rekao da se Džonić ponašao normalno i da nije pokazivao nikakvo uznemirenje.

Danas su iskaze dali i ribolovac koji je dan nakon ubistva pecao sa Džonićem, metalostrugar koji je prvi pravio deo za koji se ispostavilo da je prigušivač i mladić koji ga je 26.9. dovezao iz Tešice.

Metalostrugar je rekao da mu je Džonić tražio da mu napravio deo od metala i danije znao šta je pravio.

Mladić iz sela posvedočio je da je Džonića dovezao iz Tešice do Moravca jer mu je motor navodno bio kod majstora. Kako je "Blic" pisao, to je kasije proverom utvrđeno da je netačno, pa se sumnja da je toga dana dovezao dvotočkaša da sakrije na mestu gde će uveče zapaliti "pasat".

Rođak kome je Džonić posle ubistva vratio dug od 8.000 evra, nije svedočio. On je bio pozvan, ali se nije pojavio jer postoji mogućost da je u inostranstvu gde živi.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti