Džonić prvo pucao Lidiji u glavu, a tvrdi da je najpre ubio Gorana:? Laže i menja iskaze!

29.10.2021

08:52

0

Analiza DNK tragova utvrdila da je u Đokiće pucano iz dva pištolja, a Džonić sada tvrdi da je zločin izveo sam

Džonić prvo pucao Lidiji u glavu, a tvrdi da je najpre ubio Gorana:? Laže i menja iskaze!
dzonic benzin - Copyright Pixabay/Profimedia/Facebook

Goran Džonić, osumnjičeni za svirepo ubistvo porodice Đokić - Gorana (67), Gordane (56) i Lidije, konstantno menja iskaze i istražiteje "vrti u krug". Poslednja u nizu njegovih laži odnosi se na to da tvrdi kako je najpre ubio Gorana, iako su rezultati DNK analize pokazali da je pucao pravo u glavu Lidiji, čim je ušao u automobil.

Analiza DNK tragova, takođe, utvrdila je da je u Đokiće pucano iz dva pištolja, a Džonić sada tvrdi da je zločin izveo sam. On je prvo, da podsetimo, optužio svoje sinove Stefana, pripadnika Vojske Srbije i Milana, vatrogasca da su učestvovali u monstruoznom zločinu.

Kad se pokazalo da njegovi sinovi imaju alibi, Džonić je promenio iskaz i za saučesništvo optužio braću Milošević - Kostantina i Kostadina, poznatije kao braća Jojke. Onog momenta kad su braća prošla poligraf i kad je utvrđeno da su imali alibi za noć ubistva, Džonić je optužio izvesnog D. P. za kojim je policija raspisala poternicu.

Svaki Džonićev iskaz, prema onome što se do sada pokazalo, trebalo bi uzeti sa rezervom., pa tako i ovaj poslednji u kome tvrdi kako je ubio prvo Gorana.

Džonić je objasnio kako je zaustavio na putu brata od tetke Gorana Đokića da ga odveze do Dudinih bara u Moravcu. Nosio je, kako tvrdi, sa sobom kantu sa benzinom i rekao Đokiću da mu je tamo kraj Morave skuter ostao bez gorivai da zato ide noću peške.

Planirao mesecima

- Seo sam na zadnje sedište, pored Lidije, njih troje su se nešto šalili i smejali. Kad smo stigli, izašao sam iz Đokićevog auta, prišao njegovim vratima da mu, navodno, zahvalim, pa sam izvukao pištolj i pucao mu pravo u čelo, dva puta. Snaja Gordana i mala Lidija su u panici vrištale, pokušale su da pobegnu, pa sam i njih pobio sa po dva metka. Tela sam onda bacio u jamu, polio onim benzinom koji sam poneo i spalio - tvrdi Džonić.

24sedam/Goran Sivački/M.K. Facebook Printscreen
 

Na prvom saslušanju, da podsetinmo, Džonić je opisao kako je mesecima planirao da ubije i opljačka Đokiće, jer je čitavog života imao puno para, a kad mu je ponestalo, odlučio je da otme novac od rodaka.

- U noći između 26. i 27. septembra zaustavio sam na putu rodaka Gorana Dokića da mi pomogne i da me odveze u Dudine bare na obali Južne Morave, slagao sam ga da mi je tamo skuter ostao bez benzina. Sačekao sam ga na skretanju sa glavnog puta prema Žitkovcu, imao sam sa sobom kantu benzina. Kad je naišao Đokićev "folksvagen pasat", sa njim u autu su bile i Gordana i Lidija, i ja sam seo na zadnje sedište - pričao je tada Džonić, i dodao:

- Đokić me je odvezao do Dudinih bara, mesta koje sam unapred pripremio da ih pobijem. Izašao sam iz auta i prišao Đokićevim vratima, kao da mu zahvalim, i tad sam mu pucao pravo u čelo, dva puta. Lidija i Gordana su počele da vrište, krenule su da beže iz auta, pa sam i u njih pucao po dva puta. Tela sam onda bacio u jarugu, rupu u koju seljani bacaju uginulu stoku, polio sam Đokiće benzinom, koji sam poneo sa sobom i spalio ih, a zatim sam ih prekrio daskama.

Navodno ucenjen

Prema drugom iskazu Džonića, braća Jojke su ga ucenili da tipuje Đokiće i naterali ga da rođake uvuče u zamku. Džonić tvrdi da je jedan od braće Jojke zajedno sa njim sačekao Đokiće na skretanju za Žitkovac i da su zajedno ušli u "pasat" pod pretnjom pištoljem. Naterali su Gorana Đokića da ih odveze u Dudine bare, a iza njih je išao jedan mali crveni auto, u kom je, navodno, bio D. P. iz Nozrina.

- Džonić u drugom iskazu tvrdi da mu je jedan od braće Jojke, kad su stigli u Dudine bare, naredio da pređe u crveni auto kod D.P, a ovaj je, navodno, pobio i spalio Đokiće. Potom je jedan od braće, po Džonićevim rečima, odvezao Đokićev "pasat" do Tešice, gde ga je spalio - kazao je izvor.

Pixabay/Printscreen MUP/24sedam
 

Policija je posle ovog drugog Džonićevog iskaza uhapsila i njegove sinove i braću Jojke, posle čega je svoj četvorici određen jednomesečni pritvor, dok je za D.P. raspisana potraga.

U sklopu ove istrage, policija je od braće Milošević  zaplenila "porše kajen", ali i bordo "reno tvingo" u vlasništvu njihove majke, koja je trenutno u inostranstvu. "Reno" je posebno bio zanimljiv inspektorima, jer su i pojedini svedoci pominjali da su uoči zločina u Moravcu navodno videli nepoznati mali crveni automobil, baš kao što ga je opisao Džonić u svom drugom iskazu.

Laži o "renou"

U slučaju "renoa" postoji nekoliko stvari koje se ne uklapaju u Džonićevu priču. To vozilo nije crvene, već bordo boje, koja u noćnim uslovima izgleda još tamnije nego što jeste. Zatim, Džonić je u svom drugom iskazu pomenuo da je mali crveni auto koji je navodno korišćen u zločinu imao pet vrata, dok "reno tvingo" u vlasništvu majke braće Jojke ima samo troje.. Ništa za sada ne ukazuje na to da ovo vozilo ima bilo kakve veze sa zločinom.

Svi DNK tragovi koji su nađeni na daskama kojima su bila prekrivena tela, kao i na novčanicama, pripadaju samo Džoniću.

Što se tiče novca koji je nestao iz Đokićevog auta, na imanju Džonićevog sina nađeno je 43.500 evra, a pretpostavlja se da je ukradeno ukupno oko 100.000 evra. Džonić je na drugom saslušanju tvrdio da su ostatak novca uzela braća Jojke.

Šta je od svega ovoga tačno ostaje da se vidi kad istražitelji završe svoj posao. O tome da li je Džonić Đokiće ubio sam ili je zaista imao pomagače, za sada može samo da se nagađa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike