Džonić posle zločina skovao pakleni plan: Planirao da pobegne na sveto srpsko mesto sa još dvojicom?! (FOTO)

28.10.2021

18:24

2

Autor: J.J.

Džonić je neposredno uoči hapšenja, shvatio da mu je policija za petama, pa je navodno zbog toga počeo da se sprema za put

Džonić posle zločina skovao pakleni plan: Planirao da pobegne na sveto srpsko mesto sa još dvojicom?! (FOTO)
Džonić Đokići - Copyright 24sedam

Penzionisani vatrogasac Goran Džonić (59), koji se sumnjiči da je 26. septembra ubio Gorana (57), Gordanu (56) i Lidiju Đokić (25), navodno je posle zločina, imao u planu da pobegne na Hilandar!

Džonić je neposredno uoči hapšenja, shvatio da mu je policija za petama, pa je navodno zbog toga počeo da se sprema za put. Čak je i dvojicu prijatelja iz Aleksinca nagovarao da krenu sa njim, kako ne bi sumnjiv ako ide sam.

Printscreen/Facebook
 

Samo nekoliko dana pre nego što su otkrivena tela porodice Đokić 2. oktobra, Džonić je navodno pozvao prijatelje da sa njim krenu na "pokloničko putovanje", što su potvrdili i meštani Moravca.

Međutim, policija je u to vreme Džonića već držala pod prismotrom, tako i da je pokušao da se zaputi ka Grčkoj ne bi mogao da pređe granicu.

Meštani Moravca su nam kazali, da se Džonić često hvalio po selu kako je veliki vernik.

-Hvalio nam se kako je vernik, kako je već bio na Hilandaru i pričao nam je da će ići ponovo kada bude neki praznik. Posle svega ovoga smo uvideli da njemu do vere nije nimalo stalo - kaže meštanin.

Goran Džonić je veoma često putovao, a u prilog tome idu i slike koje je objavljivao po društvenim mrežama.

Meštani su nam ispričali da su Džonići prilično imućni tako da ne čudi to, što je često putovao sa suprugom, a pre nekoliko godina je posetio i manastir Hilandar.

Kako je otkriven Džonić?

Goran Džonić koji je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u teškom ubistvu Gorana, Gordane i Lidije Đokić, otkriven je nakon što ga je prepoznao jedan od meštana kod kojeg je bio da mu napravi prigušivač za pištolj pravdajući se da se radi o nekom delu za poljoprivrednu mašinu.

Međutim, majstoru ni na kraj pameti nije palo za šta bi mogla da se koristi metalna cevka tačno propisanih dimenzija sa navojem na vrhu od izuzetnog čvrstog materijala, jer je Džonić kod njega bio oko mesec, do mesec i po dana pre zločina.

Nakon neprospavane noći majstor je u ranim jutarnjim časovima odmah otišao u policiju i ispričao sve što zna o tom slučaju pre svega da ga ne bi neko dovodio u vezu sa zločinom

Podsetimo, u pritvoru se zbog ubistva porodice Đokić trenutno nalazi pet osoba, Goran Džonić, njegovi sinovi Milan i Stefan i braća Milošević. Obojica Džonićevih sinova su rekla da su u vreme ubistva radila i da se to može lako proveriti.

Takođe, žena jednog od braće Milošević je izjavila da je njen suprug u to vreme bio kod kuće i da imaju video-nadzor koji to može da dokaže. Takođe, policija je raspisala poternicu za još jednom osobom zbog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike