Raspisana nova poternica zbog brutalnog ubistva: Pritvor određen devojci i još dvojici!

03.11.2021

16:52

0

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage zbog lišenja života A. P. u napuštenoj zgradi u ulici Bulevar Despota Stefana br. 5,u Novom Sadu

Raspisana nova poternica zbog brutalnog ubistva: Pritvor određen devojci i još dvojici!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Zbog ubistva Aleksandra Popovića (34) iz Beograda, koji je ubijen u subotu u popodnevnim časovima, a koji je živeo u napuštenom objektu gde žive beskućnici u Kineskoj četvrti u Novom Sadu, uhapšeno je petoro ljudi, a njih troje, među kojima je i jedna žena, terete se da su ga ubili satarom posle svađe, danas su saslušani u novosadskom Višem tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage zbog lišenja života A. P. u napuštenoj zgradi u ulici Bulevar Despota Stefana br. 5,u Novom Sadu.

- Naime, istragom koja se sprovodi povodom događaja koji se dogodio u napuštenoj zgradi u ulici Bulevar Despota Stefana, kada je lišen života A.P., Više javno tužilaštvo u Novom Sadu prikuplja dokaze radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti izvršenog krivičnog dela, te su do sada saslušana uhapšena lica, kojima je bilo određeno zadržavanje do 48 časova. Osumnjičeni M. M. (41), D. Z. (38) i T. M. (44) saslušani su zbog postojanja osnova sumnje da su na svirep način izvršili krivično delo teško ubistvo, dok se osumnjičeni M. Ž. (46) koji se takođe tereti za isto krivično delo dao u bekstvo. U odnosu na lica T. M. (48) i T. P. (56), koja su se sumnjičila da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, dalji postupak je obustavljen, budući da istraga koja je sprovedena u odnosu na njih i prikupljeni dokazi nisu ukazali da su ta lica na bilo koji način pružala pomoć osumnjičenima za krivično delo teško ubistvo - stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Kako dalje navode, osumnjičenima koji se terete za krivično delo teško ubistvo, na predlog javnog tužilaštva, Viši sud u Novom Sadu je odredio pritvor. Pritvor prema D. Z. i T. M. određen je zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke i saizvršioce, dok je prema M. M. i M. Ž. odredio pritvor iz istih razloga, kao i zbog opasnosti da bi ti osumnjičeni ostankom na slobodi nastavili sa vršenjem krivičnih dela, te je protiv osumnjičenog M. Ž., koji se dao u bekstvo, naređeno izdavanje poternice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike