Željku Rutoviću preinačena odluka, dobio kućni pritvor sa nanogvicom!

03.11.2021

12:27

0

Rutović je bio u bekstvu više od četiri godine

Željku Rutoviću preinačena odluka, dobio kućni pritvor sa nanogvicom!
Copyright Željko Rutović/Foto: Printscreen/Instagram

Apelacioni sud u Beogradu usvojio je žalbu Višeg javnog tužilaštva i odredio kućni pritvor uz nanogvicu biznismenu Željku Rutoviću, kojem se ponavlja suđenje povodom optužbi da je u martu 2017. godine pucao u noge biznismenu Predragu Rankoviću.

Rutović je bio u bekstvu više od četiri godine, do hapšenja krajem juna, a na početku ponovljenog suđenja, 23. septembra, postupajući sudija Višeg suda mu je ukinuo pritvor i pustio ga da se brani sa slobode.

Na tu odluku žalilo se tužilaštvo, a Apelacioni sud je usvojio njegovu žalbu i preinačio odluku o ukidanju pritvora tako što je Rutoviću odredio meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz elektronski nadzor), precizirala je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Rutović je bio pravosnažno osuđen u odsustvu na dve godine i četiri meseca zatvora zbog ovog obračuna, nakon kojeg je bio u bekstvu do hapšenja krajem juna ove godine, a posle čega je tražio da mu se suđenje ponovi.

Njegov telohranitelj koji je uhapšen posle incidenta Neđeljko Mumin bio je osuđen na dve godine zatvora, a zimus je pušten sa izdržavanja kazne na uslovni otpust.

Rutović se tereti za krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike