Zašto su Belivuk i Miljković zamrzeli Zvicera: Do raskola došlo jer im je za najprljavije poslove davao mrvice

17.09.2021

07:06 >> 10:10

0

Belivuk i Miljković su govorili svojima da Zvicera ne bi ni bilo da nije njih, da su im oni najverniji i najbolji vojnici

Zašto su Belivuk i Miljković zamrzeli Zvicera: Do raskola došlo jer im je za najprljavije poslove davao mrvice
Veljko Belivuk, Marko Miljković i Radoje Zvicer - Copyright 24sedam/Printscreen

Protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića spremaju se nova krivična prijava i proširenje istrage.

Prema poslednjim informacijama, Tužilaštvo za organizovani kriminal, u saradnji sa operativcima MUP Srbije i BIA, prikupilo je dokaze za još najmanje dve likvidacije mladih Beograđana.

Pročitajte još

O ovom će javnost više saznati za desetak dana. Ipak, modus otmice i zločina bio je kao i kod prethodnih pet žrtava. Zasada su Belivuk, Miljković i njihova kriminalna grupa optuženi za monstruozna ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Javnost će biti zaprepašćena kad čuje još detalja za koje će ova grupa biti osumnjičena, navodi izvor “Novosti”.

– Neke od žrtava bile su navodno bliske sa ubijenim Vukićevićem. Paralelno sa ovim procesom ovde, u Crnoj Gori se vodi postupak pod sumnjom da su Belivuk i Miljković učestvovali u likvidaciji Damira Hodžića, Adisa Spahića i Milana Radulovića, zvanog Mile Kapetan.

I tu nije kraj svim sumnjama za koje se ova grupa tereti. Grčka policija, posredstvom Europola i Interpola, razmenjuje informacije sa policijom u Crnoj Gori, i veruje se da će vrlo brzo biti rasvetljen zločin u restoranu u Atini, januara prošle godine, kada su, pred očima žena i dece, brutalno izrešetani Igor Dedović i Stevan Stamatović. Oni su važili za istaknute članove “škaljarskog klana”.

Prema prikupljenim informacijama i porukama sa “Skaj” aplikacije, postoji sumnja da su u organizaciji ovog zločina učestvovali Belivuk i Miljković – navodi sagovornik.

– To je, kako se sumnja, urađeno po nalogu Radoja Zvicera. Postoji određena komunikacija iz koje se vidi da je Miljković besan jer smatra da “sve rade” on i Belivuk, a da veći deo kolača uzima Zvicer. Sa tim se i Belivuk slagao. Bili su uvereni da bez njih ovi ne bi mogli ništa da naprave, a to se posebno odnosilo na rasturanje narkotika.

Ipak, Belivuk se čvrsto bio vezao za ovog Kotoranina, koga su bezbednosne službe smestile u sam vrh “kavačke ekipe”, i pokušavao je da umiri Miljkovića, mada je i on bio ljut na Zvicera, uglavnom zbog raspodele para, jer su obojica smatrala da zaslužuju veći deo kolača. Onda su, prema informacijama bezbednosnih službi, Belivuk i Miljković navodno dobili nalog da organizuju novu likvidaciju nekoliko meseci kasnije, i to na Krfu. Tada su ubijeni Baranin Alan Kožar i Damir Hadžić iz Užica. Oni su isto važili za bezbednosno interesantne osobe, bliske “škaljarcima” i Filipu Koraću.

24sedam/Goran Sivački/Mup/Printscreen

Tada je Miljković već otvoreno počeo da priča protiv Zvicera, smatrajući da njemu i Belivuku dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje para nego što zaslužuju – objašnjava sagovornik.

– O tome se govorilo čak i na tribinama. Belivuk i Miljković su govorili svojima da Zvicera ne bi ni bilo da nije njih, da su im oni “najverniji i najbolji vojnici” i da za sve zločine uvek moraju da organizuju “svoje ljude”, jer su “Crnogorci nesposobni”.

– I opet se pojavio problem sa novcem, a to je i bio glavni cilj njihovog odlaska u Crnu Goru, januara ove godine, da probaju da ispeglaju stvari i izvuku više – ističe izvor.

– Ipak, netrpeljivost prema Zviceru, od koga su dobijali naređenja, nijednog trenutka nije jenjavala. U jednoj poruci koju iz Crne Gore šalje saradnicima u Ritopeku, Belivuk kaže: “Evo, deremo ove glupe Crnogorce.”

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike