Kako je sprečeno ubistvo Velje Nevolje i Marka Miljkovića: Ubica ih čekao na aerodromu u Tivtu!

07.07.2021

13:54 >> 17:04

0

Autor: Lj. K.

Podignuta optužnica protiv šestorice za planiranje ubistva surovih vođa kriminalne grupe iz Beograda, tužilaštvo ima svedoka saradnika

Kako je sprečeno ubistvo Velje Nevolje i Marka Miljkovića: Ubica ih čekao na aerodromu u Tivtu!
Copyright Hapšenje Belivuka na aerodromu Printscreen

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv više osoba zbog više krivičnih dela, među kojima je i planiranje ubistva Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića.

M.M./ATAImages/Printscreen

Optužnica je podignuta protiv J.V. R.S., M.J., A.M., M.M. D.I., potvrđeno je za portal dan iz Višeg suda Podgorica.

Pročitajte još

Prema rečima portparola Višeg suda portparolka Aida Muzurović, oni su obuhvaćeni optužnicom zbog krivičnih dela: stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Crnogorska policija i Specijalno državno tužilaštvo sprečili su u januaru likvidaciju Beograđanina Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koja je, prema nezvaničnim informacijama, bila planirana u Tivtu.

Povodom ove istrage, tužilštvo je obezbedilo zaštićenog svedoka.

Radoje Zvicer i Veljko Belivuk Printscreen/24sedam

To je Goran Marković, ko je pristao na saradnju sa tužilaštvom.

Otkriveno je da su on i još jedan od uhapšenih,  trebalo da sačekaju Belivuka i Miljkovića na tivatskom aerodromu i da, pošto završe čekiranje karata, zapucaju na njih.

Istog dana Marković je imao još jedan zadatak, da motorom prođe pored automobila u kojem je iz Kotora prema Podgorici trebalo da prođe Kašćelan i da na krov vozila postavi eksplozivnu napravu velike razorne moći.

To krivično delo, kako se sumnja, trebalo je da bude izvršeno u nastavku rata kriminalih klanova.

Pročitajte još

Prvi čovek „kavačkog klana“ Radoje Zvicer i Belivuk privedeni su pre ove akcije na informativni razgovor u stanicu kotorske policije, a nakon saslušanja su pušteni.

Veljko Belivuk i desetine članova njegove kriminalne grupe uhapšeni su odmah po povratsku iz Crne Gore, a Zvicer je volšebno pobegao iz zemlje.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike