Džonićeva porodica ga ostavila na cedilu: Advokati angažovani samo za njegove sinove

29.10.2021

17:48

0

"Porodica je kivna što je otac sinove umešao u zločin"

Džonićeva porodica ga ostavila na cedilu: Advokati angažovani samo za njegove sinove
Džonić Đokići - Copyright 24sedam

Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić, Goran Džonić i njegovi sinovi M.Dž. i S.Dž. imaju različite advokate koji će pokušati da ih odbrane, ali njihova porodica angažovala je branioce samo za Džonićeve sinove, dok njega brani advokat kojeg finansira država.

Naime, Džonićevi sinovi dobili su u subotu branioca po službenoj dužnosti u čijem su prisustvu sva trojica saslušana pred Višim javnim tužiocem i sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Nišu. Međutim, već u nedelju, zastupanje M. Dž. i S. Dž. preuzeo je jedan od najuglednijih niških advokata Filip Domazet, pa je branilac po službenoj dužnosti ostao samo Goranu Džoniću.

Printscreen/Facebook
 

Ova saznanja potvrdila su nam oba advokata, ali bez iznošenja daljih detalja o ovom slučaju u interesu pravilnog odvijanja istrage.

Odluku porodice Džonić da brane samo sinove, pozdravili su meštani Moravca, smatrajući da su se oni na taj način ogradili od krvavog zločina.

- Niko ne veruje da su Goranovi sinovi učestvovali u zločinu, a porodica je kivna što ih je otac umešao, pa su zbog njega završili u pritvoru. Zato su i odlučili da plate advokata samo za njih, ne zato što nemaju novca. Neshvatljivo je zašto su ti momci i dalje iza rešetaka kad postoje dokazi da te noći uopšte nisu bili u Moravcu, već na svojim poslovima. Jedan je dežurao u vatrogasnoj službi, a drugi u Kopnenoj zoni bezbednosti. Svi smo uvereni da je ubistvo Goran počinio sam, te da je druge ljude označio kao saučesnike samo da bi umanjio svoju odgovornost - kaže jedan od komšija Džonića.

Facebook/Stefan Džonić/Milan Džonić
 

Osim trojice Džonića, zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu porodice Đokić, u pritvoru su i braća K. M. i K. M. iz Moravca dok policija traga za D. P. iz sela Nozrine koji se takođe sumnjiči da ima veze sa zločinom.

Podsetimo, tročlana porodica ubijena je u noći između 26. i 27. septembra kada ih je, kako se sumnja, Goran Džonić, brat od tetke Gorana Đokića, namamio da dođu do mesta zvanog Dudine Bare u ataru Moravca gde ih je ubio pucajući na njih iz pištolja, a zatim zapalio njihova tela.

BONUD VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike