Ojadili budžet Srbije za 6.810.000 dinara: Uhapšena dvojica prevaranata, za jednim se traga

30.10.2021

07:15

0

Iza rešetaka su smešteni M. R. iz Mladenovca i I. D. iz Beograda osumnjičeni za neosnovano dobijanje i korišćenje kredita

Ojadili budžet Srbije za 6.810.000 dinara: Uhapšena dvojica prevaranata, za jednim se traga
Copyright Profimedia/pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravom za agrarna plaćanja i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su dve osobe, a protiv jedne za kojom se traga podneli su krivičnu prijavu. Oni su, kako se sumnja, počinili prevaru i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti. Oštetili su budžet Republike Srbije za oko 6.810.000 dinara.

M. R. (43) iz Mladenovca, I. D. (41)  iz Beograda i još jedan muškarac osumnjičeni su da su kao vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, u nameri pribavljanja korist za sebe, lažnim prikazivanjem činjenica – po računu-otpremnici, specifikaciji i garantnom listu dobavljača, navodno kupili robu vrednu 6.809.567 dinara.

Osumnjičeni su, Iako su znali da robu nisu kupili niti platili dobavljačima, kao i da navedenu dokumentaciju nisu izdali dobavljači, tu dokumentaciju koristili prilikom podnošenja Zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije i fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, za nabavku novih mašina i opreme, kao i za prijave za ostvarivanje podsticaja za podršku raznih programa.

Na osnovu priložene dokumentacije, osumnjičeni su doveli u zabludu zaposlene u Upravi za agrarna plaćanja da donesu rešenja kojim su im usvojeni zahtevi za ostvarivanje prava na podsticaje i isplati 6.809.567 dinara.

Novac je uplaćen na račune osumnjičenih koji su oni podizali u gotovini, čime su pribavili korist u navedenom iznosu, a za koji su oštetili budžet Republike Srbije.

Osumnjičeni koji su uhapšeni i zadržani u dvodnevnom pritvoru, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: MUP Srbije

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike