Srbin priznao krivicu za pljačku veka: Provalio u vilu Tamare Eklston, ukrao 25 miliona funti!

28.10.2021

08:50

0

Autor: J. S. J.

Četvrti navodni provalnik, Daniel Vuković (40), nikada nije uhvaćen i veruje se da se nalazi u Beogradu

Srbin priznao krivicu za pljačku veka: Provalio u vilu Tamare Eklston, ukrao 25 miliona funti!
AP19350472298057 - Copyright AP photo

Jugoslav Jovanović (24), Srbin iz Milana, priznao je učestvovanje u krijumčarenju novca i nakita ukupne vrednosti 26 miliona funti. Taj novac je ukrao iz domova slavnih osoba u Velikoj Britaniji, među kojima je i vila Tamare Eklston.

Gospođa Eklston, ćerka bivšeg prvog čoveka Formule 1 Bernija Eklstona, bila je na odmoru u Laponiji sa suprugom Džejem Rutlandom, vlasnikom umetničke galerije, i njihovom ćerkom kada su u decembru 2019. ukradeni nakit i gotovina u vrednosti oko 25 miliona funti.

 

 

Banda je, takođe, ukrala imovinu vrednu oko 50.000 funti iz kuće u zapadnom Londonu koja je u vlasništvu bivšeg igrača i menadžera FK Čelsija Frenka Lamparda i njegove supruge, televizijske voditeljke Kristine.

Jovanović je u Britaniju izručen iz Italije i trebalo je da mu se sudi pred sudom u Ajlvortu. Međutim, on je u sredu priznao krivicu po optužbi za zaveru radi pranja novca između 10. decembra 2019. i 31. januara prošle godine.

AP photo
 

 

Jovanović je ranije priznao jednu tačku optužnice, za provalu u periodu od 29. novembra do 18. decembra 2019, i jednu tačku za pokušaj konverzije kriminalne imovine, koja se odnosi na neuspelu kupovinu dve "Luj Viton" jakne iz robne kuće "Harods" ukradenim novcem.

On će biti osuđen 15. novembra zajedno sa italijanskim državljanima Alesandrom Maltezeom (45) i Alesandrom Donatijem (44), koji su takođe izručeni Velikoj Britaniji i priznali su krivicu za udruživanje radi izvršenja provale.

Četvrti navodni provalnik, Daniel Vuković (40), nikada nije uhvaćen i veruje se da se nalazi u Beogradu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike