Ona je pomogla Jugoslavu da opljačka bogatu britansku naslednicu: Marija uhapšena sa sinom

20.10.2020

05:59 >> 10:13

0

Kućnoj pomoćnici Rumunki Mariji Mester (47) i njenom sinu Bogdanu (29) uveliko se sudi u Londonu za pljačku vile Tamare Eklston. Uskoro će im se pridružiti

Ona je pomogla Jugoslavu da opljačka bogatu britansku naslednicu: Marija uhapšena sa sinom
Copyright Profimedia/Facebook

Jugoslav Jovanović uhapšen je nedavno u Italiji nakon deset meseci skrivanja zbog provale i pljačke iz vile Tamare Eklston, ćerke bivšeg vlasnika Formule 1. Njegovim saradnicima Mariji Mester (47) i njenom sinu Emil-Bogdan Savastru (29) uveliko se sudi u Londonu.

Vila Tamare Eklston u elitnom delu Londona opljačkana je 13. decembra prošle godine, dok je ona sa svojim suprugom i ćerkom bila na tronedeljnom odmoru. Iz vile su odneti novac, nakit i satovi čija je vrednost procenjena na oko 20 miliona evra. Uhapšeno je ukupno petoro ljudi, dok se za još jednom osobom traga.

Marija radila kao kućna pomoćnica Foto: Printscreen

Britanski mediji pisali su ranije da su iz vile, koja ima čak 57 spavaćih soba, ukradene retke dijamanske minđuše čija je vrednost 300.000 funti i “Luis Viton” torba.

Mesterova, koja je u Engleskoj radila kao kućna pomoćnica, je pet dana nakon pljačke doputovala u Srbiju. Uhapšena je mesec i po dana nakon pljačke, 31. januara ove godine, na aerodromu Stansted u Londonu, kada je ponovo okušala da uđe u ovu zemlju iz Italije. Ona je tada navodno tada na sebi nosila ukradene minđuše!

Bogdan Savastru     Foto: Facebook

Njen sin, inače barmen, uhapšen je kada je pokušao da uđe u avion koji je leteo za Japan. On je sa sobom imao luksuznu torbu “Luis Viton”, sličnu onoj ukradenoj.

Majci i sinu u toku je suđenje pred sudom u Londonu. Mediji pišu da im se sudi putem video-linka zbog pandemije korona virusa. Oboje su negirali optužbe.

Plan kuće objavili na internetu

Britanski mediji pišu da su Eklstonova i njen suprug u prošlosti delili fotografije luksuzne vile na društvenim mrežama, kao i u svom rijalitiju.

Navodi se da je pljačka usledila nakon što su crteži unutrašnjosti svake sobe ove vile bili dostupni na internetu, kada je par planirao da je renovira. Crteži su se pojavili ubrzo nakon što je par kupio vilu 2011. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike