Goran Džonić pomenuo i misteriozni crveni automobil! Pomno pratio sve što pišu mediji

28.10.2021

05:54

0

Autor: 24sedam

Crveni auto, koji nije identifikovan, jeste primećen u Moravcu, ali danima pre ubistva

Goran Džonić pomenuo i misteriozni crveni automobil! Pomno pratio sve što pišu mediji
Goran Džonić stupio u štrajk glađu u zatvoru - Copyright Foto: 24sedam/Facebook/Printscreen

Goran Džonić, osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, posle zločina je pratio izveštaje u medijima, pa je svoju odbranu gradio i na njima.

- Nema nijednog dokaza da je nekakav crveni auto, za koji on kaže da je korišćen u zločinu, odnosno da su u njemu bili njegovi navodni saučesnici, zaista bio na licu mesta - kaže sagovornik "Novosti".

- Crveni auto, koji nije identifikovan, jeste primećen u Moravcu, ali danima pre ubistva, i bio je obuhvaćen istragom, kao i sve drugo što je indiciralo da može da rasvetli zločin. On je to iskoristio da bi potkrepio svoju odbranu da su zločin izvršila braća Konstantin M. i Kostadin M., a da im je u tome pomogao njihov prijatelj D. P., koji je navodno upravljao tim crvenim vozilom - zaključuje on.

Goran Džonić (54) osumnjičen je za ubistvo brata od tetke Gorana (47), njegove supruge Gordane (46) i bratanice Lidije (25).

Ono što je do sada poznato jeste to da je on dan pre ubistva, u nedelju, odvezao svoj skuter na mesto gde je bilo planirano da se zapali automobil "pasat", u kojem je izgorela cela porodica Đokić, jer je kasnije zvao posvog komšiju (20) da ga doveze nazad u selo Moravac.

Foto: Facebook
 

Džonića je otkrilo i to što su ga oko dva sata po ponoći snimile kamere u Đokićevom "pasatu", a oko 4.00 ujutru je posred centra Tešice prošao skuterom. Na tom mestu u centru sela Tešica nalaze se menjačnice, dragstori, mesare, tako da ga je jedna od kamera na tim objektima jasno snimila.

Pre više od mesec dana nestali su Goran Đokić (57), vlasnik menjačnice, njegova žena Gordana (56) i ćerka Lidija (25). Njima se trag izgubio oko ponoći, kada su iz sela Moravac krenuli kući u Aleksinac.

Verica Đokić je u utorak prijavila policiji njihov nestanak. Od tog dana je cela Srbija bila na nogama.

- Sve je bilo uobičajeno, pozdravili su se i otišli. U ponedeljak se nisu javljali na fiksni telefon. U utorak smo ih više puta zvali na mobilni telefon, ali odgovora nije bilo. Onda smo odlučile da odemo do njihovog stana u Aleksincu, ali ni tamo ih nije bilo, a nije bilo ni njihovog auta. Ni u menjačnici nije bilo nikoga, zaključana je. Bog zna gde su! Zabrinuli smo se - rekla je tada rođaka Verica.

Okolinu Aleksinca danima su nadletali helikopteri, tražio se njihov automobil, "pasat" crne boje, ronioci su pretraživali Bovansko jezero, inspektori su više puta detaljno pretresli njihov porodični stan... Dokazi su isključivali mogućnost da je porodica napustila zemlju.

Već u subotu, 2. oktobra pronađen je zapaljen auto marke "pasat" kod mosta u ataru sela Tešica, prema Trnavi, desno od puta pored Morave. Istog dana pronađena su i tela nestalih članova porodice Đokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike