Saslušani policajci koji su ukinuli zabranu Belivuku i Miljkoviću: "Takvo naređenje nam je dato"!

15.10.2021

10:32

0

Omogućeno im je da nesmetano uđu u Crnu Goru

Saslušani policajci koji su ukinuli zabranu Belivuku i Miljkoviću: "Takvo naređenje nam je dato"!
Miljković i Belivuk Printscreen

Policijski funkcioneri iz Crne Gore koji su uhapšeni zbog sumnje da su mimo zakona ukinuli zabranu ulaska Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Crnu Goru u decembru prošle godine na saslušanju su se branili da oni nisu glavni akteri.

Aleksandar Bošković i Saša Đurović uhapšeni su po nalogu osnovnog državnog tužioca zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja i Marku Miljkoviću u tu državu i to sa računa koleginice koja je tada bila na bolovanju.

Oni su na saslušanju izjavili da im je takvo naređenje bilo dato, prenosi portal Borba.

Posle njihovog saslušanja, u Specijalno državno tužilaštvo juče je pozvan i njihov tadašnji nadređeni, bivši pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković.

Naime, zabrana ulaska Belivuku i Miljkoviću, ukinuta je 28. decembra prošle godine.

- Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrane ulaska u Crnu Goru iz razloga nacionalne i unutrašnje bezbednosti. Službenica granične policije S. I. je pristupala informaciono - komunikacionom sistemu 4. juna 2018., potom 7. marta iste godine, kada je mera zabrane ulaska bila aktivna, da bi 28.decebra prošle godine u 9.58 sati i 10.07 sati ponovo pristupila i mera je tada deaktivirana - piše u prijavi.

Na taj način, kako se navodi, omogućeno im je da nesmetano uđu u Crnu Goru.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D.A.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti