Ubijenom Goranu pretili bombom i tukli ga šipkom: Porodicu Đokić likvidirali raniji napadači?

11.10.2021

19:40 >> 19:47

1

Autor: 24sedam

"Moji sin, snaja i unuka nisu bili krivi ni za šta, nikome nisu bili dužni, nikoga nisu ubili, niko zbog njih nije završio na sudu", kaže Goranova majka Stojanka

Ubijenom Goranu pretili bombom i tukli ga šipkom: Porodicu Đokić likvidirali raniji napadači?
đokići sahrana GROBLJE sanduci2 STOJANKA 0710 2021 foto sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Majka ubijenog Gorana, Stojanka Đokić kaže da su njen sin, snaja i unuka normalno živeli i da nisu bili krivi ni za šta.

- Moji sin, snaja i unuka nisu bili krivi ni za šta, nikome nisu bili dužni, nikoga nisu ubili, niko zbog njih nije završio na sudu. Goran je bio dobra duša, a da li je davao pare, ne znam, niti koliko, niti ko mu je dužan. Ubijeni su i spaljeni samo zbog para, a ko je to uradio, ne znam, jer oni se nisu nikoga plašili, normalno i slobodno su živeli - priča Stojanka Đokić.

Ovo, prvi put od velike porodične tragedije,kazuje Stojanka Đokić, majka Gorana Đokića (57), vlasnika menjačnice koji je u noći između 26. i 27. septembra likvidiran i spaljen u ataru sela Moravac kod Aleksinca zajedno sa svojom suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25).

- Mislila sam, uzeli su pare, a njih su vezali u nekoj kolibi, pa će da ih puste. Nisam ni mogla da sanjam da je ovo moglo da im se dogodi. Čekala sam ih na kapiji da dođu, ali nisu došli - priča za Kurir Stojanka:

- Znala sam da Goran ima te pare u kolima. Već su ga tri puta napadali. Jednom u stanu, drugi put kad je ulazio u stan. I treći put ga je napao neko u stanu i sa šipkom ga u glavu udarao. To je bilo usred dana. Taj napadač je i bombu nosio, i tada je naišao neki komšija i odbranio ga.

Stojanka kaže da je Goran deo para uvek nosio sa sobom, jer ga je bolela noga i nije mogao često da ide u banku.

- I tu kuću je prodao, pa je i te pare imao u kolima. Znam da ništa drugo nije razlog za ovu tragediju, samo pare - kaže ona i dodaje da se njen sin nikada nije plašio.

Ona je dodala da su Goran, Gordana i Lidija u nedelju bili kod nje, jer je trebalo neku papriku da spremaju. Gorana je bolela noga, ali je pristao da njom popije pola čašice rakije.

- Ništa nije slutilo na zlo. Posedeli smo, večerali punjene paprike, pričali smo i smejali se. Smejao se moj sin Goran, šalili smo se tog dana - priča baka Stojanka i dodaje da ih je oko ponoći ispratila. - Kad su otišli, zatvorila sam kapiju za njima. Sutradan sam pozvala Gordanu, ne javlja se. Onda i Lidiju, ni ona se ne javlja. Zvali smo i menjačnicu, tamo nema nikoga. Goran se ne javlja na mobilni.

Rođaci su, potom, išli do stana i lokala, ali nisu ih zatekli tamo, pa su pozvali policiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike