Neobičan detalj iz istrage brutalnog ubistva Đokića: Goran nije bio vlasnik menjačnice u Aleksincu, već druga osoba!

11.10.2021

12:54

0

Autor: J.J.

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, sumnja se da je Đokiće tipovao i ubio neko ko ih je poznavao

Neobičan detalj iz istrage brutalnog ubistva Đokića: Goran nije bio vlasnik menjačnice u Aleksincu, već druga osoba!
đokići menjačnica foto sivački4 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Inspektori koji rade na rešavanju ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca češljaju i njihovu imovinu, a tokom istrage došlo se do podataka da se menjačnica u Aleksincu, čiji je vlasnik bio ubijeni Goran Đokić (57), uopšte ne vodi na njega!

U Agenciji za privredne registre kao vlasnik menjačnice "Liki" upisana je Gordana Đokić (56), Goranova supruga, koja je likvidirana zajedno sa njim i njihovom ćerkom Lidijom (25), piše Kurir.

- Goran Đokić je godinama držao menjačnicu "Liki", nazvanu po ćerki Lidiji, a priča se i da je bio prvi privatni menjač u Aleksincu. Međutim, istraga zločina pokazala je da on ovu firmu nije otvorio na sebe - priča izvor:

24sedam/Goran Sivački
 

Radnik

- Naime, menjačnica se od 2001. do 2008. godine vodila na njegovog radnika Z. S., inače kuma Goranovog brata, a kasnije je prevedena na Gordanino ime. Ovo je zaintrigiralo istražitelje, te se proverava zbog čega je Goran firmu otvarao na tuđa imena.

Kako objašnjava, ovo nije usamljen slučaj, niti je neobično da je u papirima jedan vlasnik, a u realnosti drugi, ali zbog razvoja događaja istražitelji ništa ne prepuštaju slučaju i sve mora biti detaljno istraženo.

- U Srbiji se neretko dešava da se firme otvaraju na druga imena, nekad iz potpuno banalnih razloga, neko, naprimer ne želi da bude označen kao vlasnik. Drugi razlog je strah od menjačkih poslova, da ukoliko nešto krene po zlu, ne odgovara - priča izvor:

- Treća mogućnost je da je objekat otvoren ortački, odnosno da je neko drugi uložio novac, ili da se pak radi o prljavom novcu, stečenom na nelegalan način, koji je sada uveden u legalne tokove.

24sedam/Goran Sivački
 

Misterija

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, sumnja se da je Đokiće tipovao i ubio neko ko ih je poznavao.

- Porodica je sigurno pre zločina praćena. Ubicama je posao olakšalo i to što je Goran imao gotovo vojničku disciplinu, odnosno, kretao se po tačno ustaljenom rasporedu i uvek po istim mestima - dodaje sagovornik.

- Ipak, misterija je kako su oni otišli do njiva. Pretpostavlja se da su na putu sreli nekoga koga su dobro poznavali i pustili ga u auto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike