Vozač autobusa koji je uleteo u park u Zemunu prihvata svaku kaznu: Najbitnije mi je da se dete potpuno oporavi (FOTO)

10.10.2021

06:12

0

Autor: I. P.

Najbitnije mi je da se dete potpuno oporavi i da nema posledice

Vozač autobusa koji je uleteo u park u Zemunu prihvata svaku kaznu:  Najbitnije mi je da se dete potpuno oporavi (FOTO)
igralište autobus nesreća udes zemun gsp autobus - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nije bitno šta će sa mnom biti. Najbitnije mi je da se dete potpuno oporavi i da nema posledice. Od trenutka kad se nesreća desila, ne prestajem da mislim na tu devojčicu i da se molim za njeno zdravlje. Ne bih mogao da podnesem da se nešto gore njoj desilo.

Ovo je izjavio Dragomir H. (72), vozač koji je 24. septembra autobusom na liniji 45 uleteo u dečji parkić u Zemunu i tom prilikom teško povredio devojčicu (2). Njemu je nakon završenog uviđaja određeno zadržavanje, a potom i pritvor, koji mu je ukinut prošle nedelje, prenosi Kurir.

- Neću bežati od odgovornosti. Ukoliko sud odluči da sam kriv, prihvatiću kaznu, kakva god da je. Objasnio sam šta se desilo u konkretnom slučaju. Da je sreće da se ovako nešto nikada nije dogodilo - kaže naš sagovornik i nastavlja: - Ispričao sam svaki detalj. Nisam mogao da ukočim, ne znam iz kog razloga. Autobus je dobio ubrzanje, motor je, nakon što sam udario u vozila, radio. Ključ nije reagovao. Pokušao sam da otvorim sva vrata, ali su se samo zadnja otvorila. Dragomir H. nakon nesreće kaže da je otišao do dispečerske kućice. - Izašao sam iz autobusa i odjednom začuo galamu, vrisku. Uplašio sam se da će me napasti, pa sam otrčao 200 metara dalje, do dispečera, ujedno da ih i obavestim o udesu - priča vozač i dodaje da ne može rečima da opiše šok koji preživeo. Kako je objasnio, na toj liniji je radio punih šest godina.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

- Vozač sam duže od 50 godina, prvi put sam se susreo sa ovakvom situacijom. Ne znam šta da kažem - kaže Dragomir i dodaje da je već neko vreme u penziji, ali da je osećao da može još da vozi, a da mu je trebalo i još novca. Dragomir kaže da se sve vreme raspitivao o devojčicinom stanju. - Imam unučiće i ne smem ni da pomislim kroz šta je njena porodica prošla. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

 

Advokat Nebojša Milosavljević, branilac Dragomira H., kaže da će angažovati svoje veštake koji će utvrditi kako je došlo do nesreće. Podsetimo, prema zvaničnim informacijama, vozilo je bilo ispravno. - Sumnjam u veštačenje autobusa koje je urađeno. Iz tog razloga angažovaćemo sudski tim veštaka da bi se utvrdila istina, rekao je Milosavljević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike