Gradonačelnik nakon nesreće u Zemunu: Oko dečijeg igrališta će biti postavljeni ležeći policajci

02.10.2021

07:40

0

On se sastao sa stručnjacima gradskog Sekretarijata za saobraćaj kako bi razgovarali o unapređenju bezbednosti saobraćaja

Gradonačelnik nakon nesreće u Zemunu: Oko dečijeg igrališta će biti postavljeni ležeći policajci
igralište - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić se nakon prošlonedeljnog saobraćajnog udesa u Krajiškoj ulici u Zemunu, kada je autobus na liniji 45 uleteo na dečje igralište, sastao sa stručnjacima gradskog Sekretarijata za saobraćaj. 

Tom prilikom su dogovoreni koraci koji će biti preduzeti u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Prošlog petka sam nakon udesa otišao u Zemun kako bih se na licu mesta upoznao sa situacijom. Tamo sam, takođe, razgovarao sa okupljenim, veoma uznemirenim građanima. Složili smo se da je potrebno u što kraćem roku rešiti problem i zato sam im obećao da će Grad delovati veoma brzo. Narednog radnog dana sam se sastao sa ljudima iz Sekretarijata da bismo dogovorili dalje korake - rekao je gradonačelnik Beograda.

Radojičić je naveo da će u zoni dečjeg igrališta, na raskrsnici ulica Kupreške i Krajiške, biti postavljen po jedan ležeći policajac, sa pratećom vertikalnom signalizacijom, ali i elastična odbojna ograda, radi unapređenja bezbednost pešaka na trotoaru i bezbednost dece na igralištu. 

Dodao je i da će u svrhu zaštite pešaka i dece na pešačkim prelazima u Geteovoj ulici, Jakšićevoj ulici i ulici Slaviše Vajnera, na raskrsnicama sa Krajiškom, biti postavljena po dva ležeća policajca, sa pratećom vertikalnom signalizacijom.

Gradonačelnik Beograda je napomenuo i da je u neposrednoj blizini dečjeg igrališta već realizovana zona OŠ "Gavrilo Princip", u kojoj je ograničenje brzine 30 kilometara na sat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Lj. S:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike