Tela Đokića pronađena na osnovu signala sa njihovih mobilnih telefona: Tako su otkriveni u dubokoj jami!

06.10.2021

16:22

0

Autor: J.J.

Inspektori su uz pomoć operatera, danonoćnom istragom i analizom, došli do lokacije na kojoj su poslednji put registrovani aparati oca i ćerke

Tela Đokića pronađena na osnovu signala sa njihovih mobilnih telefona: Tako su otkriveni u dubokoj jami!
24sedam/M.K./Printscreen/facebook

Tela ubijene tročlane porodice Đokić nisu pronađena slučajno niti nasumično, već se do Gorana, Gordane i Lidije došlo analizom baznih stanica mobilne telefonije.

Inspektori su uz pomoć operatera, danonoćnom istragom i analizom, došli do lokacije na kojoj su poslednji put registrovani aparati oca i ćerke, navode Novosti.

Na tom potezu su pripadnici policije pojačali "češljanje" terena i tako došli do ogromnog smetlišta i jame u kojoj su bila tela Đokića, u ataru sela Moravac.

- Nekoliko sati ranije, 12 kilometara dalje, pronađen je izgoreli auto ove porodice i u njemu čaura - navodi izvor:

-Otac, majka i ćerka ubijeni su sa po dva hica u grudi i glavu. Tela su potom posuta benzinom i zapaljena. Vatra je najviše oštetila telo devojke, što je dodatno otežalo obdukciju. Pucano je iz dva oružja, najverovatnije pištolja kalibra devet i 7,65 milimetara. Verujemo da je u zločinu učestvovalo više ljudi."

24sedam
 

Prema nezvaničnim informacijama, porodica Đokić je najverovatnije oteta, a Goran je potom primoran da siđe sa asfaltnog puta i da nastavi da vozi po nasipu uz Južnu Moravu.

- Ceo događaj, od otmice pa do paljenja auta, odigrao se od 00.30 pa do 2.30 - navodi sagovornik lista.

- Jer, jedna od kamera je registrovala u blizini atara sela Tešice prolazak Đokićevog crnog "pasata" u 2.05. Prema nekoj rekonstrukciji, ubice su posle zločina nastavile kretanje i došle do sela Tešica. I tu ih je kamera snimila kada su prelazili most i sa druge strane Južne Morave, u gustom šipražju, zapalili automobil kako bi uklonili tragove.

Nedvosmisleno je utvrđeno da su Đokići ubijeni na jednoj lokaciji, a potom su tela doneta do smetlišta i zapaljena. Ne isključuje se mogućnost da su ubijeni i u "pasatu".

- Postoji nekoliko tragova na kojima se radi - ističe sagovornik:

-Krug se polako steže. Imamo indicija i određena saznanja ko bi mogao da bude "mozak" zločina, a i ko je ostatak "ekipe" koja je sprovela u delo krvavi plan. Tiper je napustio zemlju, ali to ne znači da će izbeći odgovornost.

24sedam/M.K.
 

Porodica Đokić je očigledno bila žrtva organizovane kriminalne grupe. O profesionalnosti ovog krivičnog dela svedoči i sam način, mišljenje je Ratomira Antonovića.

- Tela su spaljena, delo se dogodilo na mestu gde nije bila pokrivenost kamerama. Znali su na pravi način da sakriju tragove, znali su i gde je sakriven novac. Imali smo ovakvih slučajeva, ali ne mnogo. Mislim da će policija rasvetliti ovo krivično delo i uskoro ćemo imati imena počinilaca - rekao je Antonović iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu.

Podsetimo, porodica Đokić nestala je u nedelju 26. septembra iza ponoći, a porodica je nestanak prijavila dva dana kasnije, pošto se nisu nikome javljali i nisu otvarali svoju menjačnicu. Ubrzo nakon toga počela je opsežna potraga za njima, policija je dva puta ulazila u njihov stan, ali tragova nije bilo. Punih šest dana kasnije pronađen je njihov zapaljen automobil u ataru sela Tešica, a nekoliko sati kasnije i njihova ugljenisana tela u ataru sela Moravac, iz kog su u noći tragedije krenuli iz kuće Goranove majke ka svom domu u Aleksincu.

Utvrđeno je da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja, a potom su njihova tela zapaljena i pa bačena u šiblje, gde su bila prekrivena granama, lišćem i daskama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi