Pekla lica pacijentkinja: Počinje suđenje za estetske zahvate bez licence

04.10.2021

08:53 >> 09:06

0

Autor: Mi. S.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu sutra počinje proces protiv Olgice Markanović i Jasmine T

Pekla lica pacijentkinja: Počinje suđenje za estetske zahvate bez licence
Copyright Foto:Instagram

Suđenje Olgici Markanović i njenoj saradnici Jasmini T. zbog optužbi za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, za koje nemaju licencu, trebalo bi da sutra počne pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Prošlo suđenje odloženo je zbog izostanka Jasmine T, koja je pred porođajem u osmom mesecu trudnoće, više od dva sata se raspravljalo o pritvoru Markanovićevoj. Njeni branioci tražili su ukidanje pritvora ili zamenu za kućni zatvor, ali je sud odbio njihove predloge i odlučio da ona ne može na slobodu. Ona je u pritvoru od hapšenja 1. juna.

Ona i Jasmina T, koja se brani sa slobode, optužene su da su kao saizvršioci počinile teško delo protiv zdravlja ljudi. Tužilaštvo je u optužnom predlogu tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine, a Jasminu T. na godinu dana zatvora.

One se terete da su krivično delo počinile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru "Tayas" u Beogradu, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica pacijentkinja u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene inekcije lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koja je predstavljala rizik po život korisnica u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Markanović je na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu. U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem "Plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo. Rekla je da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a da su zdravstveni problemi kod pacijenata mogli nastati zbog nepridržavanja uputstva za oporavak.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike