Obrt u istrazi ubistva u Belvilu: Mirković ubijen jer je promenio stranu?

25.11.2020

22:00 >> 11:13

0

Nakon što su uhapsili ubicu i njegove pomagače, inspektori pokušavaju da utvrde motiv. Ne isključuje se mogućnost da je nastradao od svojih

Obrt u istrazi ubistva u Belvilu: Mirković ubijen jer je promenio stranu?
Copyright Foto: Printscreen/Pixabay

Srpska policija uspela je da rasvetli mafijašku likvidaciju Bojana Mirkovića (34) u beogradskom naselju Belvil, a istražitelji sada pokušavaju da utvrde motiv koji bi ih odveo ka nalogodavcima. Kako saznaje 24sedam, iako se sumnjalo da je Mirkovića likvidirao suparnički “kavački klan”, ne isključuje se ni mogućnost da je stradao od svojih.

Hapšenje ubica Bojana Mirkovića   Foto: MUP

– Mirković je bio “bankar” kriminalne grupe koja radi za “škaljarski klan” i ekipu Luke Bojovića. Zbog toga se sumnja da su njegovu likvidaciju naručili konkurenti. Međutim, istražitelji su došli do saznanja da su ljudi oko Mirkovića promenili stranu. Zbog toga se ne isključuje mogućnost da je i on bio ucenjen ili primoran na neki drugi način da se prikloni “kavčanima” i da ga je to koštalo glave – kaže izvor 24sedam  blizak istrazi.

Pročitajte još: 24sedam saznaje: Ronioci pronašli pištolj kojim je ubijen Bojan Mirković u Belvilu

Naš sagovornik navodi da inspektori sklapaju kockice i da nakon hapšenja ubice i njegovih pomagača vrlo brzo možemo da očekujemo i nova hapšenja koja će voditi do samih nalogodavaca.

Podsetimo, policija je u toku noći uspela da uhapsi Lazara T. (22) iz Beograda koji se sumnjiči da je ispalio smrtonosne hice u Mirkovića. Ubica je uhapšen dok je pokušavao da se domogne teritorije BiH. Sa njim je uhapšen i Cetinjanin Filip I. (29), koji je u crnogorskim bezbednosnim službama označen kao pripadnik “škaljarskog klana”.

Na Cetinjanina Filipa I. (29) koji je uhapšen sa ubicom, “kavčani” pucali iz auta u pokretu. Crnogorska policija ga označila kao pripadnika “škljarskog klana”

Filip  i njegov brat Andrija odranije su poznati policiji. Obojica su bila na meti “kavčana”, ali su preživela napade.

Na Filipa je pre šest godina ispaljeno pet hitaca na Cetinju, a za napad se sumnjičio Nikola Ćupić, navodno blizak “kavačkom klanu”. Ćupić je prošle godine dignut u vazduh u Podgorici, kada je ispod njegovog vozila aktivirana eksplozivna naprava. Navodno je bio blizak sa egzekutorom “kavačkog klana” Mariom Miloševićem, koji je trenutno u pritvoru zbog više ubistava.

Mesto ubistva Bojana Mirkovića Foto:24sedam/N.I.

Prilikom napada na Filipa 2014. godine, Ćupić je bio u “golfu 5” sa Vasilijem Vujovićem iz kojeg je pucano na Cetinjanina. Filip se u tom trenutku nalazio na motoru, ali je uspeo da izbegne hice.

Napadači su nakon pucnjave pobegli, da bi se nakon nekoliko dana predali policiji. Samo mesec i po kasnije sukob između Ćupića i Filipa je nastavljen.

Pročitajte još:Monstrum osuđen na 40 godina zatvora: Tukao malu Lunu (2) do smrti

Kako su pisali crnogorski mediji, 24. septembra u cetinjskom naselju Bogdanov kraj bačena je bomba u dvorište kuće Filipovog brata Andrije I. I za taj napad bio je osumnjičen Ćupić.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike