Muškarac koji je držao lanac prostitucije u Zagrebu krijumčario ljude sa Kosova i Metohije i iz Srbije

01.10.2021

10:00

0

Autor: M. J.

Predvodio najveću grupu od dvadesetak članova

Muškarac koji je držao lanac prostitucije u Zagrebu krijumčario ljude sa Kosova i Metohije i iz Srbije
Ilustracija - Copyright Profimedia

Zagrebačka policija razbila je juče lanac prostitucije za čije organizovanje su osumnjičeni 51-godišnjak i 30-godišnjakinja.

Radi se o Zoranu Vučur Simonu zvani Švabo koji je od ranije poznat policiji. Njegova desna ruka, koja je ugovarala vreme, mesto, uslove i cenu sa zainteresovanim muškarcima je 30-godišnja Diana K. 

Zagrebačka policija je u saradnji sa službom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala otkrila da je dvojac vrbovao i podsticao na prostituciju  pet žena starosti između 29 i 42, koje su bile u potrazi za dobrom i brzom zaradom. 

Dve žene su sa područja Bosne i Hercegovine, dve iz Hrvatske i jedna iz Srbije, prenose hrvatski mediji. 

Osumnjičeni su davali oglase uz opis seksualnih usluga. Koristili su više mobilnih telefona i telefonskih kartica koji su ostavljani u sklopu oglasa. 

Na telefone se javljala Diana, koja je zainteresovanim muškarcima objašnjavala uslove, dogovarala vreme, mesto i cenu za željene usluge. 

Dok je Diana skalapa dogovore sa mušterijama, Zoran Vučur Simon je iznajmljivao stanove i apartmane po Zagrebu. 

Telefon nije prestajao da im zvoni, devojke su radile, a novac su delile na ravne časti sa "poslodavcem", prenosi "Jutarnji.hr".

Tokom kriminalističke istrage izvršeni su pretresi stanova, automobila i kuće tokom kojih su pronađeni mobilni telefoni, telefonske kartice, informatička oprema i novac.

Osumnjičeni su predati pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava je podnesena Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

Od ranije poznat policiji

Zoran Vučur Simon je 2009. godine završio u žiži javnosti tokom međunarodne policijske akcije "Tara". Tada je policija uhapsila četiri grupe zbog krijumčarenja ljudi, a on je predvodio najveću grupu od dvadesetak članova. 

Sumnjalo se da su za godinu dana prebacili 192 osobe, uglavnom sa Bliskog i Dalekog istoka, ali i sa Kosova i Metohije i Srbije u Austriju. Transport je išao preko ilegalnih prelaza, a uslugu su naplaćivali od 500 do 1.500 evra, zaradivši tako najmanje 150.000 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike