Razbijen lanac prostitucije u Zagrebu: Vrbovane i žene iz Srbije!

30.09.2021

13:26

0

Autor: A. S.

Osumnjičeni su predati pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava je podnesena Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu

Razbijen lanac prostitucije u Zagrebu: Vrbovane i žene iz Srbije!
Copyright Printscreen/Youtube

Zagrebačka policija razbila je lanac prostitucije za čije organizovanje su osumnjičeni 51-godišnjak i 30-godišnjakinja.

Iz policije navode da su u saradnji sa Tužilaštvom, lišili slobode 51-godišnjaka, koji je osumnjičen da je od kraja jula do kraja septembra mamio, vrbovao i podsticao više žena sa područja Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH) da se radi zarade na području Zagreba bave pružanjem seksualnih usluga uz novčanu naknadu.

U tu svrhu, navode iz policije, osumnjičeni je pribavio više mobilnih telefona i korisničkih telefonskih kartica raznih operatera te objavljivao oglase kojima se nudi pružanje takvih usluga.

Osumnjičeni je zatim iznajmljivao stanove i apartmane u Zagrebu u kojima je pet žena starosti između 29 i 42 godine muškim osobama pružalo razne vrste seksualnih usluga, dok se 30-godišnjakinja javljala na radne brojeve telefona dogovarajući sa zainteresovanim muškarcima vreme, mesto, uslove i cenu.

Tokom kriminalističke istrage izvršeni su pretresi stanova, automobila i kuće tokom kojih su pronađeni mobilni telefoni, telefonske kartice, informatička oprema i novac.

Osumnjičeni su predati pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava je podnesena Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike