Mika Aleksić prvi put pred sudom: Vlasnik škole glume sutra se izjašnjava o optužbama za silovanje učenica!

30.09.2021

09:24

0

Autor: 24sedam

Posle pripremnog ročišta, na koje bi vlasnik škole glume trebalo da iz kućnog pritvora dođe sa nanogvicom, biće zakazan početak suđenja

Mika Aleksić prvi put pred sudom: Vlasnik škole glume sutra se izjašnjava o optužbama za silovanje učenica!
Copyright Printscreen/YouTube

Vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić, koji je optužen za četiri silovanja i polno uznemiravanje tri učenice te škole, sutra bi prvi put trebalo da se pojavi pred Višim sudom u Beogradu.

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost i na kom će se Aleksić prvi put izjasniti kratko o krivici, zakazano je za 12 sati u Palati pravde.

- Aleksić će se samo kratko izjasniti o tome da li se oseća krivim ili ne, a potom će zamenik višeg javnog tužioca i odbrana predlagati dokaze koji će se izvoditi na suđenju - objašnjava sagovornik "Kurira", i dodaje da je Aleksić u obavezi da se pojavi, da bi se ročište održalo.

Posle pripremnog ročišta, na koje bi vlasnik škole glume trebalo da dođe iz kućnog pritvora sa nanogvicom, biće zakazan početak suđenja.

Foto: 24sedam/Goran Sivački
 

- Da li će suđenje koje će potom biti zakazano biti javno ili ne, zavisi od predloga učesnika u postupku, koji imaju zakonski osnov - a to je da zaštite privatnosti devojaka - da traže da se postupak zatvori za javnost. Tek pošto se obe strane izjasne o tome, sudsko veće doneće odluku - objašnjava  sagovornik.

Miroslav Aleksić, podsetimo, uhapšen je 16. januara i u Centralnom zatvoru bio je do 10. septembra, kada je prebačen u kućni pritvor. Učitelja glume prva je prijavila mlada glumica Milena Radulović, zatim se optužbama pridružila Iva Ilinčić, a potom su se policiji javile i druge njene koleginice.

On je na saslušanju u tužilaštvu, prema nezvaničnim informacijama, negirao da je izvršio ova krivična dela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike