Da li je sobarica ubila svog poslodavca: Još nema optužnice za ubistvo vlasnika hotela DND u Niškoj Banji

24.09.2021

11:05

0

Autor: 24sedam

Nakon jednogodišnjeg pritvora, sobarica Milica Dimitrijević (32), koja je bila osumnjičena za ovaj zločin, puštena je na slobodu

Da li je sobarica ubila svog poslodavca: Još nema optužnice za ubistvo vlasnika hotela DND u Niškoj Banji
Copyright 24sedam/Profimedia Pixabay Ilustracija/Profimedia

Više javno tužilaštvo u Nišu ni posle pet godina od ubistva Dejana Dejančića (51), vlasnika vile "DND" u Niškoj Banji, nije uspelo da obezbedi dovoljno dokaza da nekog optuži.

Nakon jednogodišnjeg pritvora, prema pisanju "Novosti", sobarica Milica Dimitrijević (32), koja je bila osumnjičena za ovaj zločin, puštena je na slobodu, ali i dalje čeka da tužilaštvo odluči hoće li je goniti zbog smrti njenog poslodavca.

Odgovor na to pitanje željno iščekuje i porodica pokojnog hotelijera izmučena strahom da će Dejanov ubica ostati nekažnjen i da li će se ikada saznati motiv zločina.

Hotelijer je ubijen 5. novembra 2016. godine, kada je, kako se tada se sumnjalo, recepcioner Dejan Jovanović upao u sobu u kojoj je Dejančić bio sa Milicom i upucao ga. Nakon toga, kako se tada smatralo, ispalio je hitac sebi u glavu. Sobarica, koja je uspela da pobegne, pozvala je policiju koja je zatražila pomoć Žandarmerije, jer se nije odmah znalo da li je Jovanović mrtav.

Policijske snage su nakon upotrebe šok bombi upale u vilu i zatekle Jovanovića jedva živog i on je odmah prevezen u bolnicu, gde je preminuo dva meseca kasnije. Smatran je ubicom sve do 26. decembra 2016. godine kada je usledio preokret i Miličino hapšenje, a nju je optužio biološki trag pronađen na pištolju. Istragu protiv nje, kako je navelo Više javno tužilaštvo, zakočila je švedska diplomatkinja, gost u vili u vreme zločina, koja treba da bude saslušana, ali se ne odaziva na pozive srpskih organa gonjenja.

Dejanova udovica, Nada Dejančić, kaže da košmar njene porodice vreme nije ublažilo.

- Sramota je to što za moga muža i dalje nema pravde, a za nas mira. Devojka, koja je osumnjičena, normalno živi, a moja porodica i ja osuđeni smo na doživotnu traumu. Ne mogu ništa da učinim da to promenim. Angažovala sam punomoćnika, redovno me informiše, ali već dugo nema ništa novo da mi kaže. Moj život je upropašćen, a istraga, koja bi mogla donekle da mi ublaži gubitak, vrti se ukrug - kaže supruga žrtve.

Branilac Milice Dimitrijević, advokat Momčilo Kovačević, 7. septembra uputio je urgenciju Višem javnom tužilaštvu. Podsetio je da, kako je navedeno, već dve-tri godine nije preduzeta nijedna radnja tokom istrage, kao i da je nejasno zbog čega još traje.

- Nedopustivo je da saslušanje supruge švedskog diplomate, koja nije ni očevidac događaja, bude razlog što je istraga u toku. Odbrana je stanovišta da je pet godina dovoljno da se podigne optužnica ili da se istraga obustavi zbog nedostatka dokaza. Još neka godina istrage neće doneti nove dokaze, a osumnjičenoj život otežava to što se protiv nje vodi postupak za najteže krivično delo, što joj otežava da se zaposli, a u međuvremenu je postala majka. Molimo tužilaštvo da nas obavesti koje još radnje i dokaze izvodi ili to planira, kao i da li se bliži kraju istraga koja je davno prešla granice postupanja u razumnom roku - naveo je Kovačević.

MADA se u početku spekulisalo da je Dejančić ubijen iz koristoljublja, u šta je sumnjala i njegova supruga, dosadašnjom istragom za to nisu pronađeni dokazi. Kako saznajemo, u vili je pronađeno 8.000 evra, kao i priznanice o pozajmici značajnog iznosa, pa nije bilo indicija da je hotelijer bio žrtva pljačke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike