Jeziv zločin: Ubio suprugu, pa je bacio u septičku jamu

23.09.2021

10:00 >> 10:06

0

Autor: M. J.

Ubistvo se dogodilo u porodičnoj kući nakon kraće verbalne i fizičke svađe

Jeziv zločin: Ubio suprugu, pa je bacio u septičku jamu
napad nož - Copyright Ilustracija/Pixabay

Zoran Buila (54) iz Petrovca kod Vukovara ubio je svoju suprugu Anicu (46) jer su mu, kako on kaže, došla “žuta minuta”.

Ubistvo se dogodilo u porodičnoj kući nakon kraće verbalne i fizičke svađe, a tom prilikom Anica je rekla da neće više da ima polne odnose sa njim. On je nakon toga uzeo lovački nož i ubio je.

Pročitajte još

Njeno telo je zamotao u dva ćebeta i oblepio ih selotejp trakom. Prvo je hteo d iskopa rupu u dvorišu, ali ošto je zemlja bila tvrda odlučio je da je baci u septičku jamu, prenose hrvatski mediji.

Nakon toga počeo je sam sebi da šalje poruke umesto nje jer su je deca tražila, koja su ga pitala zašto se javlja njemu, a njima ne.

Zbog ubistva koje je počinio Buila je na Županijskom sudu u Vukovaru nepravosnažno osuđen na 34 godine zatvora.

– On je zapravo priznao počinjenje krivičnog dela, a kao razloge zašto je to učinio naveo je da mu je supruga uskraćivala seksualne odnose, odnosno otvoreno mu je rekla da s njim ne želi da ima seksualne odnose, nije obavljala kućne poslove kako je on smatrao da bi ona trebalo da obavlja, već je bila samo na internetu ili bi izbivala iz kuće – navelo je sudsko veće u presudi.

Prema rečima optuženog, supruga ga je napala žaračem koji joj je istrgao iz ruke, a zatim je ubo tri puta nožem. U svojoj odbrani je naveo da je ostavio nož u telu, popio kafu, zapalio cigaretu i razmišljao o tome što mu je dalje činiti.

Pročitajte još

– Iako je optuženik u svojoj odbrani rekao da se kaje zbog učinjenog njegovo kajanje sud nije uzeo kao olakšavajuću okolnost jer je u svojoj odbrani, u delu u kojem je govorio o razlozima zašto je ubio svoju suprugu, zapravo loše govorio o njoj pokušavajući da uveri sud da je ona kriva zbog tog što ju je ubio. Na primer, naveo je da ona tog trenutka nije bila u kući do svega toga ne bi došlo, da je imala ljubavnike, da nije brinula o kući i da mu je zbog svega toga došla “žuta minuta” pa ju je zbog toga ubio. Imajući u vidu navedeno sud smatra da će izrečenom kaznom biti ostvarena svrha generalne i specijalne prevencije – zaključilo je sudsko veće.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike