"Ako ga ne osudite na 40 godina, on će ponovo počiniti ubistvo": Sutra prvostepena presuda ubici sa Tvitera

13.09.2021

15:18 >> 18:15

0

Autor: M.P.

Neđeljko Đurović od početka suđenja negira da je on osoba koja je na smrt izbola nožem Miloša Mileusnića

"Ako ga ne osudite na 40 godina, on će ponovo počiniti ubistvo": Sutra prvostepena presuda ubici sa Tvitera
Copyright Neđeljko Đurović, Foto: Printskrin Instagram

Viši sud u Beogradu izreći će sutra prvostepenu presudu Neđeljku Đuroviću (31), povodom optužbi za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Otac ubijenog momka nada se maksimalnoj kazni.

Pročitajte još:

– Nadam se maksimalnoj kazni od 40 godina jer je ubio mog sina. Imam strah da će ga osuditi na 10 do 15 godina. Plašim se da će ukoliko ne dobije maksimalnu kaznu zatvora, izaći i ponovo nekoga ubiti. Tvrdim da će taj čovek ponovo nekoga ubiti – kaže Goran Mileusnić.

Đurović od početka suđenja negira da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara. On je međutim uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 do 40 godina zatvora.

– Uskoro će tri godine od ubistva. Ja imam osećaj da je juče bilo. Svaki dan se budim okružen njegovim slikama, odlazim na groblje… Život mi je stao – kaže Milošev otac, Goran Mileusnić za Blic.

Prema njegovim rečima, od kad mu je sin došao u Beograd strahovao je za njega.

– Uvek su me prolazili neki trnci da li je dobro. On je dečak, ide na utakmice, izlazi… Moj sin je ubijen na podmukao i svirep način. Dečko koji je došao na studije u Beograd, pun života i radosti, koji je voleo da živi i da se druži. Da on završi ovako, to je za ovo društvo strašno, kao i postojanje ovakvih ljudi koji ne pokazuju ni trunku kajanja i služe se gnusnim lažima da bi izbegli zasluženu kaznu – kaže Mileusnić.

Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Pročitajte još:

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike