Ko je zadao smrtonosni udarac mladom fudbaleru iz Aleksinca? Osumnjičenog nema na kamerama

02.09.2021

09:47 >> 09:48

0

Autor: 24sedam

Ognjen Petković je više od stotinu dana u pritvoru, a na snimku tuče nije imao fizički kontakt sa Aleksom

Ko je zadao smrtonosni udarac mladom fudbaleru iz Aleksinca? Osumnjičenog nema na kamerama
Copyright Instagram_alexaa_33

Nacionalni centar za kriminalističku forenziku MUP-a Srbije je veštačenjem snimaka tuče iz aleksinačkog restorana “Oaza” potvrdio da je Aleksa Stojmenović (25) pao posle udarca u vrat, koji mu je zadao jedan od gostiju, ali da do kontakta između njega i Ognjena Petkovića (18), osumnjičenog za smrt ovog mladog fudbalera, zapravo nije ni došlo, pišu “Novosti”.

U istom nalazu se navodi da je Petković, koji je već 107 dana u pritvoru, zamahnuo desnom rukom prema Stojmenoviću, ali da do kontakta nije došlo.

Pročitajte još

– Nakon udarca predmetom, najverovatnije flašom zelene boje, Aleksa je posrnuo i pao. Po položaju tela osobe koja stoji iza njega sa leve strane utvrđeno je da mu je ona zadala udarac u vrat. Gost, koji je flašu držao desnom rukom, udario je Aleksu u vrat sa leve strane, ispod potiljka – navodi se u zaključku veštaka.

Porodica Petković od samog privođenja njihovog sina tvrdi da se istina prikriva i da je Ognjen nevin.

Oni su tražili da on bude pušten iz pritvora, tvrdeći da su na snimcima uočili da jedan gost iza žardinjere uzima pivsku flašu, kojom je Aleksa udaren, i krišom je daje drugom gostu da je skloni.

Aleksinčani su organizvali proteste da se otkrije ubica mladog fudbalera Foto: 24sedam / Maja Kostić

– Tražili smo od zamenice višeg javnog tužioca u Nišu da detaljno pregleda ove snimke, koje je dobila na početku istrage, kao i da za Ognjena predloži ukidanje pritvora, ali je ona to uporno odbijala da učini. Na jednom snimku se vidi kako domaćin slavlja i Miljana Stanković, koja je stajala tik pored Alekse kada je udaren, stoje pored policajca dok piše izveštaj. Tražili smo da ona bude saslušana kao ključni svedok, ali je tužilaštvo to ignorisalo, dok je Viši sud u Nišu bez dokaza našem sinu produžavao pritvor – kaže Danijela Petković, majka osumnjičenog Ognjena.

Stradali Aleksa Stojmenović Instagram_alexaa_33

Ipak, najnoviji nalaz veštaka forenzičke struke uliva im nadu da će njihov sin uskoro biti pušten iz pritvora.

– Naši advokati su ponovo podneli zahtev za ukidanje pritvora i Višem i Apelacionom sudu u Nišu, čim su dobili mišljenje Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku. Međutim, Tužilaštvo je, prema našim saznanjima, zatražilo dodatno mišljenje na ovaj nalaz, tako da se sada čeka taj odgovor, a za to vreme, moj sin umesto da 1. septembra kao sva deca krene u školu, on već 107 dana leži nevin u pritvoru – kaže, za “Novosti”, Danijela.

Pročitajte još

Aleksa Stojmenović (na slici) je preminuo u niškoj bolnici od udarca zadobijenog u tuči 16. maja ove godine, na rođendanskoj proslavi u restoranu.

On je pao, izgubio svest i posle nekoliko sati je podlegao povredama.

Nakon tragedije uhapšen je Ognjen Petković, zbog sumnje da je mladiću zadao kobni udarac u vrat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike