“Pali” finansijeri terorizma u Siriji: Među uhapšenima i srpska državljanka!

07.01.2021

15:49

0

Sumnja se da su uhapšeni sarađivali sa terorističkom organizacijom Thrir el Šam, koja za cilj rušenje sirijske vlade i upostavljanje Islamske države.

“Pali” finansijeri terorizma u Siriji: Među uhapšenima i srpska državljanka!
Copyright Ilustracija/Pixabay

Tri osobe uhapšene su jutros u Nemačkoj zbog sumnje da su finansijski pomagali terorističku organizaciju u Siriji! Među uhapšenima je i srpska državljanka!

Uhapšeni su nemački državljani O. A. i T. M., kao i žena V.M., koja je ima srpski i kosovski pasoš.

Pročitajte još:

U policijskj akciji 11 satova je pretreseno, a prema navodima nemačkih medija, sumnja se da su uhapšeni sarađivali sa terorističkom organizacijom Thrir el Šam, koja za cilj rušenje sirijske vlade i upostavljanje Islamske države.

Sumnja se da O. A. boravio u Turskoj gde je održavao internet platformu na kojoj je apelovao i javno pozivao na uplaćivanje donacija za džihad, naoružanje i život “boraca”.  Dok je T. M. navodno novac dobijen iz donacija prenosio članu te organizacije u Siriji.

Kako prenose mediji, V. M. je osumnjičena da je u februaru i septembru 2018. godine izvršila transakciju novca na račun terorističke organizacije, jednom preko O. A., a drugi put preko drugog posrednika iz Sirije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike