Silovao devojku (18) pre tri godine: Srbin osuđen u Beču, izjavama šokirao sve u sudnici!

17.03.2021

13:08 >> 14:44

0

A. L. (41) osuđen je na deset godina zatvora

Silovao devojku (18) pre tri godine: Srbin osuđen u Beču, izjavama šokirao sve u sudnici!
Copyright Pexels/kat-jayne

A. L. (41), poreklom iz Srbije, osuđen je na 10 godina zatvora u Beču zbog silovanja devojke (18) pre tri godine. Njegovo ponašanje i izjave zaprepastili su sve u sudnici.

Kako prenose tamošnji mediji, tada osamnaestogodišnja devojka se tog 21. oktobra 2018. godine vraćala kući u 4 ujutru primetila da je prati neznanac. Iznenada ju je zgrabio za leđa, prekrio joj usta i rekao da bude tiha jer ima nož. Tada ju je odvukao među drveće. Devojka mu je ponudila 50 evra da je pusti. On je devojku silovao, a potom uzeo novac i pobegao.

Međutim, ostavio je svoj DNK na odeći i telu žrtve što je dovelo do istrage protiv njega. Ispostavilo se da je već nekoliko puta bio osuđivan i da je samo dva meseca ranije izašao iz nemačkog zatvora, a potom otišao  Beč, gde je kratko radio kao makro.

Kada se pronađeni DNK podudario sa njegovim i kada je postalo jasno da je on silovao devojku, ispostavilo se da je u međuvremenu ponovo završio iza rešetaka u Nemačkoj. Pre nego što je izručen austrijskim vlastima, u Nemačkoj je zbog pljačke osuđen na četiri godine zatvora, što će mu biti uračunato u ovu desetogodišnju robiju.

Šokirao ponašanjem u sudnici

Tamošnji mediji navode da je od početka suđenja bilo jasno da je reč o “okorelom profesionalnom kriminalcu”.

Kada ga je sudija pitala da li su se protiv njega vodili krivični postupci u Nemačkoj odgovorio je sa: “Uf, mnogo”. dok je na isto pitanje u vezi sa Srbijom rekao da je “prestao i da broji, da ga to ne zanima, kao i da je bio u maloletničkom zatvoru sa 14 godina”.

A. L. je rekao da je rođen u Srbiji, da je po zatvorima bio od 14 do 35 godine. Navodi se i da je rekao da je ubio dve osobe kad je bio maloletan, za šta nije ni odgovarao jer je bio maloletan. Iz zatvora je pušten 2015. godine i preselio se u Nemačku, gde je šest puta osuđivan.

Pročitajte još

Medij su  preneli i da se A. L. tokom suđenja ponašao osiono i bio je prilično nervozan, a šokirao je izjavom “da mu je sve jedno na koliko će godina biti osuđen, kao i da uživa kada ga se drugi plaše”.

– Da li ćete me osuditi na dve ili 22 godine nije me briga! – rekao je A. L., okrenuo se ka svom advokatu i povikao:

– A tebe, muka mi je kada te vidim! Šta ti uopšte radiš ovde, ne treba mi tvoja pomoć. Želim da se što pre vratim u svoju ćeliju da mogu da nastavim da treniram i gledam seriju.

Napao još jednu ženu

Optužnicom se teretio i za napad na ženu za koju se navodi da mu je bila devojka dok je bio u Beču.

– Nije mi bila devojka. To je uvreda. Bila je ku*va s ulice. Ona je bila objekat, nisam bio s njom u vezi – rekao je on.

Žena je rekla policiji da ju je A. L. uhvatio za gušu i zapretio da će je iseći na komade kada je želela da ga ostavi. Rekla je da bio stalno pijan i nasilan.

Forenzički psihijatar na sudu je objasnio da optuženi ima teški kombinovani poremećaj ličnosti. Naveo je da njegovu ličnost karakterišu “zlonamerni narcizam” i “neizlečivi seksualni sadizam”, zbog čega se može reći da je izuzetno opasan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike