Ispituje se povezanost Darka Eleza sa Belivukom i "kavačkim klanom": Tužilaštvo traži produženje pritvora za dva meseca!

30.03.2021

14:59

0

Autor: J.B.O.

Elezu je pritvor određen 5. marta, zbog opasnosti od bekstva, kao i da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svedoke i sa

Ispituje se povezanost Darka Eleza sa Belivukom i "kavačkim klanom": Tužilaštvo traži produženje pritvora za dva meseca!
Copyright Darko Elez / Printscreen Youtube

Sudu BiH je Tužilaštvo BiH uputilo predlog za produženje pritvora Darku Elezu za još dva meseca.

Iz Tužilaštva Bih navode da je produženje mere pritvora zatraženo radi neometanog nastavka istrage u predmetu koji vode zajedno sa MUP Republike Srpske, Agencijom za istrage i zaštitu, Agencijom za forenzička ispitivanja i veštačenja, kao i drugim policijskim i bezbednosnim agencijama u BiH, u okviru predmeta “Belivuk”, “Kavački klan” i drugih.

– Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i bezbednosne agencije, nakon izručenja osumnjičenog BiH, preduzele su niz istražnih aktivnosti, koje se odnose na Eleza i veći broj sa njim povezanih osoba, te je uz predlog pritvora dostavljena dodatna dokumentacija, uključujući i izjave većeg broja svedoka – navodi se u saopštenju.

Elezu je pritvor određen 5. marta, zbog opasnosti od bekstva, kao i da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svedoke i saučesnike, počiniti novo krivično delo ili završiti započeto, navodi se u saopštenju. Iz Tužilaštva navode da je produženje pritvora zatraženo i zbog saznanja o pretnjama i zastrašivanjima svedoka u predmetu, prenosi “Blic”.

Pročitajte još:

Tužilaštvo BiH vodi istragu koja se odnosi na osumnjičenog Darka Eleza i više drugih osoba, osumnjičenih za krivična dela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim delima teško ubistvo, dogovor za izvršenje krivučnog dela iznuda i ugrožavanje bezbednosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike