Novi Pazar pod opsadom! Policija u gradu sa dugim cevima, u toku pretres stana vehabije (VIDEO)

29.06.2024

18:01

0

Napad na žandarma u Beogradu izvršio je Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru

Novi Pazar pod opsadom! Policija u gradu sa dugim cevima, u toku pretres stana vehabije (VIDEO)
Copyright Tanjug

U Novom Pazaru primetno je pojačano prisustvo policije i podignut je nivo pripravnosti posle današnjeg napada na pripadnika Žandarmerije ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Policija naoružana dugim cevima raspoređena je na nekoliko lokacija u centru Novog Pazara i ispred zgrade Policijske uprave.

Napad na žandarma u Beogradu izvršio je Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru.

Pripadnik Žandarmerije M. J. ustreljen je samostrelom u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu. On je u samoodbrani uzvratio vatrom i savladao napadača, koji je od zadobijenih rana preminuo. Pripadnik Žandarmerije je operisan u Urgentnom centru i u stabilnom je stanju. Ministar policije Ivica Dačić ocenio da je reč o terorističkom napadu.

Daćić: Proglašen crveni nivo bezbednosti

Ministar policije Ivica Dačić kaže da su policijski izveštaji o Milošu (Salahudinu) Žujoviću ukazivali da bi mogao da bude zloupotrebljen u cilju izvršenja nasilnog akta na teritoriji Srbije.

"Zato smo u početku rekli da je reč o terorističkom aktu. Traga se za ljudima sa kojima je bio u kontaktu", kaže ministar policije.

Dačić je na mobilnom telefonu prikazao fotografiju na kojoj je prikazan Žujović i njegova žena koju je, tvrdi ministar policije, doveo iz mesta Plav u Crnoj Gori.

Fotografija je nastala, kako je naveo, u Upravi za strance, 21. marta 2024. godine.

Žena na fotografiji je potpuno pokrivena i ne vidi joj se lice.

"Svuda gde nam je nešto sumnjivo i povezano sa terorizmom, mi ćemo istražiti i reagovati", kaže Dačić.

Napominje da je tužilaštvo slučaj proglasilo i zvanično kao teroristički akt, a da je, kao ministar policije, proglasio crveni nivo bezbednosti u borbi protiv terorizma.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike