Počinje suđenje dečacima sa Voždovca: Žene pričaju o stravičnoj smrti Đorđa Mijatovića

18.06.2024

13:43

0

Autor: 24sedam

Na optuženičkoj klupi N. Z. (17) i F. B. (16)

Počinje suđenje dečacima sa Voždovca: Žene pričaju o stravičnoj smrti Đorđa Mijatovića
Copyright Printskrin/facebook

Maloletnicima N. Z. (17) i F. B. (16), optuženim da su u 26. maja u parku na Voždovcu ubili Đorđa Mijatovića (37), brata potpredsednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, počeo je postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Na današnjem pripremnom postupku za krivično delo teško ubistvo treba da budu saslušani svedoci. Ključne su dve žene koje su tuču posmatrale sa prozora svog stana.

Osumnjičeni se terete da su Mijatoviću naneli teške povrede od kojih je preminuo u bolnici, a njima za ovo krivično delo preti kazna do 10 godina maloletničkog zatvora. Osumnjičeni N. Z. je u policiji priznao delo koje se maloletnicima stavlja na teret.

24sedam/Katarina Mihajlović
Park na Voždovcu gde je nasmrt pretučen Mijatović

 

Mijatović se kobnog dana sukobio sa maloletnicima jer su maltretirali njegovog sina u parku ispred zgrade. U tuči, tinejdžeri su šest puta udarili u glavu žrtvu, ali je koban bio onaj u slepoočnicu, od kojeg mu je pukla lobanja. Potom je Mijatović zadobio epi napade i preminuo je u Urgentnom centru.

Štanglama na poznatog lekara

Maloletni F. B. je odgovarao i da je 26. decembra 2023. godine pretukao lekara Branka Kajtazija i njegove sinove. Teško prebijanje štanglama dogodilo se kod Osnovne škole "Branislav Nušić" na Voždovcu.

- Dečaka poznajemo odranije, tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam po vodu i čokoladicu. Posle izvesnog vremena vratio se sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo hteli da je vratimo. Otrčao je kući. Dečakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu. Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ustao sam i onda smo ga udarali nogama po glavi i telu - ispričao je tinejdžer F. B. kod tužioca za maloletnike.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike