"Pogledam u nebo i šaljem ti poljubac svakog dana": Porodica nije zaboravila "škaljarca" izrešetanog u Budvi (FOTO)

17.06.2024

12:19

0

"Snago naša, nemoj da brineš pazimo sve što ti je bilo važno", piše u jednoj od čitulja koje je potpisala porodica

"Pogledam u nebo i šaljem ti poljubac svakog dana": Porodica nije zaboravila "škaljarca" izrešetanog u Budvi (FOTO)
Ubistvo Milića Minje Šakovića - Copyright Printscreen/RTCG/Umrli.me

Milić Minja Šaković (35) visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana" likvidiran je pre tačno dve godine u trenutku kada je sedeo sa prijateljima i večerao u restoranu u Budvi, a njegova porodica povodom godišnjice objavila je niz pomena u jednim novinama.

Šaković je, kako smo već pisali, likvidiran u restoranu na šetalištu Starog gradu u Budvi 17. juna 2022. godine u večernjim časovima. Ubistvo "škaljarca" dogodilo se naočigled mnogobrojnih gostiju restorana i prolaznika, a Više državno tužilaštvo u Podgorici prošle godine u julu podiglo je optužnicu protiv Beograđanina Luke Pilčevića (23) za koga se sumnja da je direktni izvršilac egzekucije, ali i Kragujevčanina Duška Tanaskovića (30) koji je bio njegov saučesnik. Suđenje u podgoričkom sudu počelo je u martu ove godine i egzekutoru se sudi u odsustvu, jer je u bekstvu.

"Druga godina kako čekamo na tvoj zagrljaj, da se pojaviš i popuniš prazninu. Nedostaješ nam da uz tebe rastemo i da nam budeš oslonac. Volimo te i znamo da nas čuvaš sa nekog boljeg mesta", pišu u jednoj od čitulja porodice.

U drugoj čitulji piše: "Vreme nije lek, već nemi svedok tuge i bola koji si ostavio svojim odlaskom. Živiš u mojim uspomenama i srcu. Oseti moj zagrljaj gde god da si. Volim te zauvek".

Treća čitulja glasi: "Još pamtim tvoje poljubce, zagrljaje i igru sa mnom. Pogledam u nebo i šaljem ti poljubac svakog dana. Voli te tvoja morska sasa."

Članovi Šakovićeve porodice potpisali su i sledeću čitulju:

"Nećemo pisati o tuzi, znamo da to ne bi voleo. Bićemo dostojanstveni i čvrsti po uzoru na tebe. Snago naša, nemoj da brineš pazimo sve što ti je bilo važno. Teši to što ćemo se ponovo sresti, i nadoknaditi tvoj prerani odlazak. Volimo te zauvek".

Crnogorski istražitelji nekoliko meseci nakon likvidacije Šakovića identifikovali su počinioce. Za Pilčevićem je tada raspisana poternica, a Tanasković se već nalazio u pritvoru u Hrvatskoj.

Tanasković je, kako se navodi u optužnici, 29. maja 2022, koristeći falsifikovana dokumenta, u Budvi iznajmio stan i platio ga do 15. jula. On je kupio hranu za sebe i Pilčevića, kao i električni trotinet koji su koristili dok su pripremali likvidaciju.

Kako se ranije pisalo, osumnjičeni Beograđanin Luka Pilčević maskirao se u ženu, dok je u Budvi pratio kretanje mete, a u trenutku likvidacije bio je maskiran u prosjaka. Tokom opsežne istrage rekonstruisano je kretanje osumnjičenih Pilčevića i Tanaskovića, za koje veruju da su plaćenici "kavačkog klana".

Duško Tanasković je u avgustu 2022. godine ubio Gorana Vlaovića, a u martu ove godine osuđen je na 19 godina zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike