"Uzeo sam pušku iz podruma....": Trostruki ubica iz Knjaževca imao prekid filma

14.06.2024

16:34

0

Aleksa Milojević (22) dva sata je danas davao iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru

"Uzeo sam pušku iz podruma....": Trostruki ubica iz Knjaževca imao prekid filma
Aleksa Milojević - Copyright Preentskrin/Facebook

Aleksa Milojević (22) iz Knjaževca, koji se tereti da je 6. juna u porodičnoj kući iz lovačke puške ubio bolesnog oca Predraga (60), babu Sarajevku (83) i nepokrenog dedu Miloša (81), danas je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru dva sata davao iskaz u kom je naveo "da se seća da je kobnog dana iz podruma uzeo oružje, ali da se ne seća samog zločina".

Kako kaže dobro obavešten izvor, osumnjičeni je opisao šta se dešavalo neposredno pre nego što je ispalio smrtonosne hice u svoje ukućane, kao i šta se dešavalo nakon što se ispalio hice.

- Sećam se da sam sišao u pordum u kom se nalazi ormar s oružjem. Izvadio sam pušku i napunio sam je, a onda sam krenuo uz stepenice u prizemlje kuće. Od momenta kada sam poslednjeg stepenika kročio u prizemlje, gde su bili baba, deda i tata, ja se više ničega ne sećam. Ne sećam se kako sam pucao ni u koga sam prvo pucao - navodno je na salušanju rekao Aleksa Milojević, koji posle hapšenja 6. juna nije izneo svoju odbranu u tužilaštvu jer je tada, kako je rekao, bio pod velikim stresom i trebalo mu je vremena da se smiri.

Osumnjičeni za trostruko ubistvo potom je rekao da je, posle tog prekida filma, sledeće čega se seća, to da je seo u jednu od soba u kući i da je uzeo telefon.

- Pošto sam ih pobio, seo sam i telefonirao. Zvao sam se rođake i prijatelje iz imenika i rednom sam im govorio da sam ubio babu, dedu i oca - izjavio je Milojević.

Inače, neko od osoba koje je Aleksa obavestio o krvavom piru pozvao je policiju.

Izvor blizak istrazi kaže da se na osnovu njegovog iskaza, ali i drugih prikupljenih dokaza, može zaključiti da je Aleksa planirao ovaj zločin.

- U ovom slučaju ima umišljaja, znači osumnjičeni je s namerom sišao u podrum, svesno napunio pušku i otišao da ubije članove svoje prodice. Ovde se ne radi o afektu, već o ubuistvu sa umišljajem - kaže izvor Kurira i dodaje da je dosadašnja istraga pokazala da je osumnjičeni najpre u dnevnoj sobi ubio babu i dedu i to dok su gledali televizor, da je potom pucao i u svog oca u hodniku.

- Pretpostavlja se da je otac krenuo da vidi šta se dešava kada je čuo pucnjavu u kući. Njega je sin zatekao u hodniku i tu ga je ubio. Svima je ispalio po metak direktno u glavu - kaže izvor Kurira.

U istrazi trostrukog ubistva u narednom periodu biće saslušani svedoci.

- Saslušanje svedoka zakazano je za sledeći petak. Inače, direktnih očevidaca trostrukog ubistva nema, tako da njihove izjave neće biti od krucijalne važnosti za istragu. Pošto svedoci budu ispitani, osumnjičeni će biti psolat u Specijalnu zatvorsku bolnicu na psihijatrijsko veštačenje - kaže izvor blizak istrazi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike