Saša (45) sa zetom i sestrićem terao devojku (20) da se prostituiše: Saslušani u tužilaštvu, preti im 12 godina zatvora

13.06.2024

16:08

0

Saša S. (45), Ljubomir Đ. i Danijel P. (24) osumnjičeni su za trgovinu ljudima u saizvršilaštvu

Saša (45) sa zetom i sestrićem terao devojku (20) da se prostituiše: Saslušani u tužilaštvu, preti im 12 godina zatvora
Hapšenje osumnjičenih za trgovinu ljudima - Copyright MUP

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su trojica muškaraca zbog sumnje da su zloupotrebom poverenja vrbovali devojku (20) u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije u periodu od februara do 12. juna ove godine.

Osumnjičeni Saša S. (45), Ljubomir Đ. (28) i Danijel P. (24) su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da navodi navodi naredbe o sprovođenju istrage nisu tačni. Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavlja izvršili krivično delo trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 12 godina.

Postoje osnovi sumnje da su oni od februara do juna ove godine, iskoristivši teške uslove u kojima je živela i njeno emocionalno stanje, vrbovali 20-godišnju devojku da se bavi prostitucijom, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist.

Saša S. je, kako se sumnja, najpre stupio u emotivnu vezu sa njom, pa je iskoristio njeno takvo emocionalno stanje i simulaciju njihove veze, da bi primenom sile i pretnje kod nje stvarao osećanje straha i nemogućnosti samostalnog odlučivanja, te je dalje eksploatisao sa drugom dvojicom osumnjičenih u vidu prostitucije.

Svog zeta Ljubomira Đ. je, kako se sumnja, Saša S. angažovao da na internetu oglašava pružanje seksualnih usluga, dok je njegov sestrić Danijel P. prevozio oštećenu i predavao je korisnicima seksualnih usluga.

Novac od pružanja seksualnih usluga oštećena je odmah predavala Saši S. koji je deo novca davao drugoj dvojici osumnjičenih, a oštećenoj samo za egzistencijalne potrebe, često je ostavljajući i bez novca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike