Detalji hapšenja trgovaca ljudima! Stupio u vezu sa devojkom (20), pa je vrbovao da se bavi prostitucijom

12.06.2024

12:31

0

Autor: J. S. J.

S. S. je, kako se sumnja, najpre stupio u emotivnu vezu sa oštećenom kako bi uticao na njenu svest i volju, a potom angažovao Đ. Lj., koji je, kako se sumnja, na internetu oglašavao pružanje seksualnih usluga

Detalji hapšenja trgovaca ljudima! Stupio u vezu sa devojkom (20), pa je vrbovao da se bavi prostitucijom
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, uhapsili su pripadnike kriminalne grupe S. S. (1978), P. D. (1999) i Đ. Lj. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Sumnja se da su oni, od februara do juna ove godine, iskoristivši teške uslove u kojima je živela, vrbovali dvadesetogodišnju devojku da se bavi prostitucijom, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist.

S. S. je, kako se sumnja, najpre stupio u emotivnu vezu sa oštećenom kako bi uticao na njenu svest i volju i na taj način je vrbovao da se bavi prostitucijom, a potom angažovao Đ. Lj., koji je, kako se sumnja, na internetu oglašavao pružanje seksualnih usluga, dok je osumnjičeni P. D. prevozio oštećenu i predavao je korisnicima seksualnih usluga.

Sumnja se da je novac stečen na ovaj način preuzimao S. S.

Policija je pretresom stanova osumnjičenih pronašla više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i manju količinu bele praškaste materije koja je poslata na veštačenje.

S. S., P. D. i Đ. Lj. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike