U Srbiji zaplenjeno 50 miliona evra: Europol proglasio da je razbijen najveći kartel (FOTO/VIDEO)

13.06.2024

15:41

0

Autor: 24sedam

Istraga trajala tri godine, zaplenjeno osam tona kokaina

U Srbiji zaplenjeno 50 miliona evra: Europol proglasio da je razbijen najveći kartel (FOTO/VIDEO)
Copyright europol.europa.eu

Dugotrajna istraga Španske civilne garde (Guardia Civil), rezultirala je velikim udarom na kriminalnu mrežu uključenu u veliku trgovinu drogom iz Južne Amerike u EU, saopštio je danas Europol.

- Ova završna operacija je kulminacija niza akcija protiv ove grupe, koje su se odvijale tokom tri godine. Ova najnovija međunarodno koordinirana akcija povezana je sa nizom nacionalnih i međunarodnih istraga koje vode Belgija, Brazil, Hrvatska, Nemačka, Italija, Srbija i Turska. Akcijom je koordinirala Operativna radna grupa Evropola - naveli su iz Europola.

Međunarodno koordinisane akcije bile su usmerene na kriminalnu mrežu, koja je prenosila više tona kokaina iz Kolumbije, Brazila i Ekvadora u zemlje EU. Osumnjičeni su organizovali krijumčarenje u EU preko pomorskih pošiljki koje su išle preko logističkih čvorišta u zapadnoj Africi i Kanarskim ostrvima. Kada je droga stigla u EU, osumnjičeni su koristili centre za rukovanje u Belgiji, Hrvatskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji da bi dalje distribuirali kokain širom Evrope.

 

 


- Samo u Srbiji je zaplenjena imovina vredna više od 50 miliona evra. Zaplenjeno je oko osam tona kokaina u Belgiji, Holandiji i Španiji. Uhapšeno je ukupno 40 osoba u Brazilu, Hrvatskoj, Nemačkoj, Srbiji, Španiji i Turskoj - dodaje se u saopštenju.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike