Bivši vaterpolista ostaje doživotno u Srbiji: Dušanku nemilosrdno ubadao u vrat i grudi dok nije umrla!

13.06.2024

15:49

0

Ministarstvo pravde Srbije nije se saglasilo sa Dabovićevim transferom u Crnu Goru radi izdržavanja kazne

Bivši vaterpolista ostaje doživotno u Srbiji: Dušanku nemilosrdno ubadao u vrat i grudi dok nije umrla!
Dušanka Jocović i Dejan Dabović - Copyright Facebook/Pixabay/Profimedia

Ministarstvo pravde nije dalo saglasnost da Dejan Dabović iz Herceg Novog izdržava kaznu doživotnog zatvora u Crnoj Gori, na koju je osuđen zbog ubistva bivše devojke Dušanke Jocović u Novom Sadu. Dabović ostaje u Srbiji gde će nastaviti izdržavanje kazne.

Odluka Ministarstva pravde usledila je nakon sto je najpre sud usvojio molbu Dabovića, pa je presuda Viseg suda u Novom sadu priznata presudom Višeg suda u Podgorici. Međutim, Krivični zakonik Crne Gore ne propisuje kaznu doživotnog zatvora, pa je presudom podgoričkog suda Dabovicu izrečena jedinstvena kazna zatvora od 40 godina.

Imajući navedeno u vidu, Ministarstvo pravde Srbije nije se saglasilo sa Dabovićevim transferom u Crnu Goru radi izdržavanja kazne.

Pri donošenju ovakve odluke nadležno ministarstvo cenilo je razliku u visini izrečene kazne, kao i težinu izvršenih krivičnih dela, pa smatra da se transferom osuđenog ne bi ostvarila svrha kažnjavanja u konkretnom slučaju.

Dabović je pravosnažno osuđen u avgustu 2021. godine, i to je druga pravosnažna presuda doživotnog zatvora u Srbiji, a na prvu je osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče, poznat kao "malčanski berberin", zbog otmice i zlostavljanja 12-godišnje devojčice iz Niša, a koji je preminuo u zatvoru.

Printscreen/Facebook
Dejan Dabović

Pravosnažnom presudom Daboviću je naloženo i da plati troškove sahrane ubijene devojke od 161.000 dinara, kao i tri miliona dinara njenoj majci na ime nematerijalne štete zbog duševnih bolova.

Dabović je osuđen zbog krivičnih dela teško ubistvo iz bezobzirne osvete, kao i za razbojništvo.

Zbog pomenutog razbojništva koje je počinio, obavezan je i da firmi „Meridijan Teć” DOO iz Beograda isplati iznos od 11.300 dinara.

On je tokom suđenja priznao ubistvo i detaljno ispričao šta se događalo između njega i devojke, ali nije pokazao znake kajanja.

Dabović je devojku ubio u popodnevnim časovima 26. decembra, na ulici Alekse Šantića u Novom Sadu, pošto ju je sačekao ispred zgrade i zaklao je.

Bio je u stanju smanjene uračunljivosti usled poremećaja ličnosti i afekata besa zbog raskida desetogodišnje emotivne veze s njom, zaključilo je tada sudsko veće.  

Prema optužnici novosadskog Višeg javnog tužilaštva, Dabović se sumnjiči da je u uračunljivom stranju, ali besan zbog raskida veze, na svirep način sačekao bivšu devojku ispred zgrade, gde ju je najpre osam puta udario pesnicom po glavi, a potom nožem naneo niz povreda po rukama, ubadao je po vratu i grudima, dok nije shvatio da je ubio.

Ona je trpela jake bolove, pogotovu ubadanjem nožem u vrat ubodima ispod desne ključne kosti, ubadanjem u desnu dojku... On je sve to činio bez osećanja, svestan patnje koju ona trpi, navelo je tada tužilaštvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike