Ubadao je u vrat i grudi dok nije umrla: Dejan nemilosrdno ubio Dušanku, a sad traži uslugu!

08.02.2022

09:04

0

Nesrećna devojka je desetak minuta trpela strahovite bolove dok nije izdahnula

Ubadao je u vrat i grudi dok nije umrla: Dejan nemilosrdno ubio Dušanku, a sad traži uslugu!
Copyright Dejan Dabović i Dušanka Jocović: Facebook

Dejan Dabović (31) iz Herceg Novog, koji je pravosnažno osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva bivše devojke, podneo je molbu da odsluži kaznu u Crnoj Gori, kao državljanin te države.

Kako je za Dnevnik potvrdila sudija Višeg suda u Novom Sadu Ivana Josifović, koja je predsedavala sudskim većem koje je donelo presudu doživotnog zatvora Daboviću, on je 23. septembra prošle godine podneo molbu za prebačaj, odnosno transfer da izvršava kaznu zatvora u Crnoj Gori, koju je veće novosadskog suda odbilo 5. oktobra.

Taj predmet se po žalbi sada nalazi u Apelacionom sudu u Novom Sadu, potvrdio je advokat odbrane Bojan Mirković.

- Odbrana smatra da postoje svi zakonski uslovi za njegov premeštaj u Crnu Goru, povodom čega je u toku postupak pred Apelacionim sudom u Novom Sadu i čeka se krajnja odluka - kaže advokat Bojan Mirković.

Okrivljeni Dejan Dabović je, kako Dnevnik saznaje, u oktobru prošle godine podneo Vrhovnom kasacionom sudu vanredni pravni lek, zahtev za zaštitu zakonitosti, koji je odbijen i time je potvrđena pravosnažna presuda Višeg i Apelacionog suda u Novom Sadu.

Sudsko veće donelo je presudu 24. marta prošle godine kojom je Dabović oglašen krivim za teško ubistvo iz bezobzirne osvete bivše devojke Dušanke Jocović (25) 26. decembra 2019. godine. On je okrivljen i za razbojništvo u kladionici, koje je bilo dan pre ubistva.

Devojka trpela strahovite bolove

Dabović je 26. decembra 2019. u popodnevnim časovima u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu, do smrti nožem ubadao bivšu devojku Dušanku Jocović (25) iz Novog Sada

On je ispred zgrade, besan, sačekao nesrećnu devojku, najpre je osam puta udario pesnicom po glavi, a zatim je nožem sekao i ubadao po rukama, vratu, grudima, dok nije shvatio da je ubio.

Zaključeno je da je ona trpela strahovito jake bolove desetak minuta, pogotovo usled ubadanja nožem u vrat, ispod desne ključne kosti i u desnu dojku, a onda je izdahnula.

Dabović je, kako je sud zaključio, bio smanjene uračunljivosti usled poremećaja ličnosti i afekata besa. Ipak, sud je smatrao da je reč o "naročito opasnom učiniocu, koji ne preza ni od čega kako bi zadovoljio svoje potrebe, nagone i želje", pa je zato kazna doživotnog zatvora za njega jedina adekvatna. Osim toga, njome će se, kako je u presudi navedeno, "izraziti društvena osuda zbog vršenja krivičnih dela, uticati na jačanje morala i obaveze poštovanja zakona."

Na doživotnu robiju prvi je osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče, zbog otmice i zlostavljanja devojčice iz Niša.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike