Novosađanku nožem ubadao u vrat i grudi dok nije umrla: Dejanu iz Herceg Novog potvrđena doživotna robija!

03.01.2022

20:57

0

Bivšu devojku osam puta udario pesnicom po glavi, a zatim nožem sekao i ubadao po rukama, vratu, grudima

Novosađanku nožem ubadao u vrat i grudi dok nije umrla: Dejanu iz Herceg Novog potvrđena doživotna robija!
Copyright Dejan Dabović i Dušanka Jocović: Facebook

Vrhovni kasacioni sud odbio je pred Novu godinu zahtev za vanredni pravni lek Dejanu Daboviću (29) iz Herceg Novog, koji je 26. decembra 2019. na svirep način, ubio nožem bivšu devojku Dušanku Jocović (25), u Novom Sadu. Tako je Dabović definitivno drugi osuđeni na doživotnu kaznu zatvora, otkad je ona uvedena u Srbiji, pre dve godine.

Prva doživotna kazna izrečena je Ninoslavu Jovanoviću iz Malče, poznatijem kao "malčanski berberin", koji je oteo i silovao dvanaestogodišnju devojčicu iz Niša. I Jovanoviću je sud, u novembru 2021, odbio zahtev za vanredni pravni lek, jer nije ispunio zakonski uslov da ga podnese preko branioca, već ga je napisao sam.

Dabović je pravosnažno osuđen na doživotni zatvor 27. avgusta prošle godine, pred Apelacionim sudom u Novom Sadu, čime je potvrđena presuda veća Višeg suda, kojem je predsedavala sudija Ivana Josifović. Osuđen je zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete i za razbojništvo.

U momentu kada je nožem, u novosadskoj Ulici Alekse Šantića, napao bivšu devojku, jer je prethodno raskinula desetogodišnju vezu, Dabović je, kako je sud zaključio, bio smanjene uračunljivosti usled poremećaja ličnosti i afekata besa. Ipak, sud je smatrao da je reč o "naročito opasnom učiniocu, koji ne preza ni od čega kako bi zadovoljio svoje potrebe, nagone i želje", pa je zato kazna doživotnog zatvora za njega jedina adekvatna. Osim toga, njome će se, kako je u presudi navedeno, "izraziti društvena osuda zbog vršenja krivičnih dela, uticati na jačanje morala i obaveze poštovanja zakona."

Dabović je ispred zgrade, besan, sačekao nesrećnu devojku, najpre je osam puta udario pesnicom po glavi, a zatim je nožem sekao i ubadao po rukama, vratu, grudima, dok nije shvatio da je ubio. Zaključeno je da je ona trpela strahovito jake bolove desetak minuta, pogotovo usled ubadanja nožem u vrat, ispod desne ključne kosti i u desnu dojku, a onda je izdahnula.

Dan pre toga on je stigao iz Crne Gore i u popodnevnim časovima, u kladionici "Liman", uperivši nož u radnicu, ukrao dnevni pazar od 11.300 dinara. I ovo razbojništvo uračunato je u izrečenu mu kaznu.

Daboviću je sudskom presudom naloženo da plati troškove sahrane devojke od 161.000 dinara, kao i tri miliona dinara odštete njenoj majci zbog nanetih duševnih bolova. Takođe, sud ga je obavezao da firmi Meridian Tech iz Beograda isplati iznos ukraden iz kladionice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike