Ćebad, čaršavi, lopata: Jezivi detalji iz kuće strave u Subotici gde je sin ubio i zakopao oca

12.06.2024

11:22

0

Autor: 24sedam

Jeziv zločin u režiji Jožefa Mičika (37) otkrio je njegov brat Silvester, a ubica oca uhapšen je ponedeljak u subotičkom naselju Srpski šor

Ćebad, čaršavi, lopata: Jezivi detalji iz kuće strave u Subotici gde je sin ubio i zakopao oca
Jožef Mičik - Copyright Printscreen/Facebook/J.M.

Jeziv zločin u režiji Jožefa Mičika (37) otkrio je njegov brat Silvester, a ubica oca uhapšen je ponedeljak u subotičkom naselju Srpski šor. Utvrđeno je da je sin pre tri godine lopatom ubio roditelja Jožefa (57), a potom ga zakopao u pomoćnoj prostoriji porodične kuće u Ulici Filipa Filipovića.

Sin se sumnjiči da je posle žustre svađe udarcima lopatom usmrtio oca, telo umotao u ćebad i čaršave i ostavio u pomoćnoj prostoriji u dvorištu. Leš je tu bio sve do ponedeljka, kada je po nalogu Višeg suda urađen pretres kuće.

Da se nešto čudno dešava i da duže vreme nema starijeg Jožefa policiji su signalizirali njegov drugi sin Silvester i komšije.

Primao socijalnu pomoć

Sin ubica je iz kuće prodato sve što je moglo da se proda. Nije imao ni struje ni vode. Sve je ispraznio, a leš i lopatu je držao unutra. Stariji Jožef je nekada radio u "Severu", bio je tehnološki višak i primao je socijalnu pomoć dok ne stekne uslove za penziju. Nju, nažalost, nije dočekao.

- U porodičnoj kući nisam bio 15 godina, krenuo sam svojim putem, stvorio novi život. Kada su komšije pozvale, rekao sam im da se kuća sigurno neće prodavati dok je otac živ. Tada su mi, međutim, rekli da ga već duže vreme nema. Brat me je sve vreme lagao da je otac u zatvoru, pa na lečenju, muljao i petljao... Komšije su mi rekle da su proverile i da nikada nije bio u zatvoru i tada sam shvatio da se nešto dešava i pozvao policiju i prijavio nestanak - priča žrtvin sin Silvester.

Svi u porodici su posumnjali da ga je ubio sin. Ali, bez policije, ruke su im bile vezane.

- Kada je urađen pretres, imali smo šta da vidimo. Strašno! To nikada neću moći da zaboravim. Mislim da za ovaj zločin zaslužuje najveću moguću kaznu. Molim vas, samo da me oslovite kao sin, da ne spominjete da sam brat, jer neko ko ovako nešto uradi ne može da bude moj brat - naveo je sin.

Silvana na dan hapšenja

Jožef Mičik ima nekoliko profila na društvenoj mreži Fejsbuk, a na dan hapšenja podelio je pesmu pokojne pevačice Silvane Armenulić. Objavio je numeru "Šta će mi život bez tebe dragi". Osumnjičeni je, inače, svakog dana imao bar po jednu objavu - pesmu ili smešan video/fotografiju.

Osumnjičeni za teško ubistvo i njegov otac godinama su živeli u kući u Filipa Filipovića. Komšije kažu da nikada nije bilo problema sa starijim Jožefom.

- Povremeno smo čuli da se tuku. Stariji je znao da popije i da ga takvog policija dovede kući. Zato smo i poverovali kada nam je mlađi pričao da je iza rešetaka. Potom da se u zatvoru razboleo i da su ga prebacili u Beograd, što je, opet, pilo vodu, jer je bio mršav, i slabog zdravlja. Navodno je trebalo 4. aprila da izađe, a kako ga nije bilo, privatno smo kontaktirali sa jednim inspektorom koji je proverio i video da nijednog dana nije bio iza rešetaka. Tada je klupko počelo da se odmotava - navode komšije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike