Osumnjičeni za ubistvo Blaža Đurovića pušten da se brani sa slobode: Sud mu odredio meru zabrane napuštanja stana

10.06.2024

17:41

0

Darko Vesković i Nemanja Ivanov, optuženi za ubistvo Blaža Đurovića, prebačeni su u kućni pritvor uz elektronski nadzor

Osumnjičeni za ubistvo Blaža Đurovića pušten da se brani sa slobode: Sud mu odredio meru zabrane napuštanja stana
Blažo Đurović - Copyright Privatna arhiva

Viši sud u Beogradu danas je ukinuo pritvor Darku Veskoviću, jednom od optuženih za ubistvo Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu. Pored Veskovića u ovom predmetu je optužen i Nemanja Ivanov.

Sudija je danas ukinuo Veskoviću pritvor i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. Pre nekoliko meseci sud je Ivanovu pritvor zamenio takođe kućnim pritvorom.

Krajem prethodne godine ovaj postupak je krenuo iznova zbog promene u sudskom veću, kada su optuženi ponovo negirali krivicu. Ovo suđenje je počelo pre par godina i bilo je u odmakloj fazi pre promene predsednika sudskog veća.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im je stavljeno krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike