Blažo Đurović izrešetan sa 29 metaka: Odloženo suđenje za brutalnu likvidaciju na Dušanovcu

03.10.2022

13:52

0

Vesković i Ivanov su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov BMW

Blažo Đurović izrešetan sa 29 metaka: Odloženo suđenje za brutalnu likvidaciju na Dušanovcu
Blažo Đurović profimedia-0371814019 (1) - Copyright Profimedia/Pixabay/Privatna arhiva

Pred većem Višeg suda u Beogradu danas je za 24. oktobar odloženo suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Ðurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Današnje suđenje je odloženo zbog izostanka advokata Zore Dobričanin Nikodijević, branioca optuženog Darka Veskovića, koja je sud obavestila da je sprečena da prisustvuje suđenju iz zdravstvenih razloga.

Pored Veskovića, za ubistvo Ðurovića se tereti i Nemanja Ivanov.

Obojica se nalaze u pritvoru četiri godine i negiraju ubistvo Ðurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Privatna arhiva
 

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Ðurović je ubijen 10. marta 2018. ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, na Dušanovcu, nakon što je tamo dovezao njega i decu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike