Miljana poslala poruku: Ovo je samo za roditelje dece ubijene u "Ribnikaru" (FOTO/VIDEO)

30.05.2024

13:42

0

Autor: 24sedam

Danas je bio treći izostanak majke masovnog ubice

Miljana poslala poruku: Ovo je samo za roditelje dece ubijene u "Ribnikaru" (FOTO/VIDEO)
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

U beogradskom Višem sudu danas je saslušanjem tužene Miljane Kecmanović trebalo da se nastavi parnični postupak protiv roditelja dečaka, koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole. Majka masovnog ubice, međutim, nije se pojavila u sudu, a njena advokatica je poručila da ne želi da svedoči.

Tanjug/Jadranka Ilić
Roditelji pre ulaska u sudnicu

 

Na današnje suđenje pored Miljane Kecmanović pozvani su i svedoci - tadašnji pedagog i psiholog, kao i učiteljica dečaka. Na samom početku ročišta sudiji se obratila advokatica majke dečaka K.K. kojoj je ovo bio treći put da ne dođe na suđenje.

Advokatica je navela da povlači predlog za saslušanje Miljane Kecmanović i da neće biti svedok u postupku koji se vodi protiv nje, jer nije u stanju posle krivičnog postupka. Sudija je taj predlog usvojio.

Ovu tužbu podnelo je 27 članova porodice ubijenih protiv dečaka, njegovih roditelja i škole u kojoj se masakr desio. Branilac Kecmanovića je tokom drugog parničnog postupka, pošto ih sa ovim ima ukupno pet, rekla da majka dečaka neće iznositi odbranu u parničnim postupcima.

Pored parničnih postoji i krivičan postupak, koji je zatvoren za javnost, a u kojem su i otac i majka negirali krivicu.

Dečak ubica koji u vreme izvršenja ovog zločina u "Ribnikaru" nije imao navršenih 14 godina, pa nije krivično odgovoran, pucao je na drugare iz dva očeva pištolja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike