Advokat otkriva kada očekuje presude za "Ribnikar": Sudski postupci teku veoma efikasno

03.05.2024

21:10

0

Danas se obeležava prva godišnjica masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu

Advokat otkriva kada očekuje presude za "Ribnikar": Sudski postupci teku veoma efikasno
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Goran Sivački

Advokat Ognjen Božović, zastupnik porodica ubijenih učenika u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' izjavio je večeras da sudski postupci u vezi sa masovnim ubistvom u toj školi teku veoma efikasno i da se nada da ćemo možda čak do kraja godine imati presude, posebno u parničnom postupku.

On je, međutim, naglasio, da presude, kakve god da budu, neće predstavljati zadovoljenje pravde.

Božović je na obeležavanju prve godišnjice masovnog ubistva u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' u okviru posebnog programa Buđenje, rekao i da nije siguran da ćemo dobiti odgovore na pitanja koja nas muče u vezi sa tragedijom.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

"Nadam se da hoćemo, mi ćemo dati sve od sebe da shvatimo zašto, ali na kraju dana mislim da se to neće, nažalost, završiti nekim pravičnim zadovoljenjem. Kako god da se to bude presudilo, kako god da se na kraju dana ti učesnici svi budu tamo držali, jednostavno gubitak je toliko ogroman i nepravda je toliko velika da nisam siguran da bilo šta može to da ispravi", poručio je Božović.

Danas se obeležava prva godišnjica masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Na posebnom platou ispred škole, na kojem su postavljene fotografije i imena ubijene dece i čuvara OŠ "Vladislav Ribnikar" ceo dan ostavljaju cveće i pale sveće.

U 8.41 ispred škole čule su se sirene za uzbunu koje su trajale minut.

Na svim programima u Srbiji u 8.41 sat prekinut je program na minut. Crni ekran i poruka: "3. i 4. maj. Pamtimo".U Tašmajdanskom parku, mestu gde su ubijena deca odrastala i koji im je bio omiljeno mesto za igru postavljen je video-bim gde se prikazuju fotografije stradalih.

Majorka policije Bojana Otović Pjanović bila je tog 3. maja prošle godine među prvima koji su kročili na mesto nezapamćene tragedije - u zgradu Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" gde je nekoliko minuta ranije ubijeno devetoro đaka i čuvar.

Kako je ispričala, taj kobni 3. maj počeo je svakodnevnim radnim aktivnostima. Bila je na svom radnom mestu kada su dobili informaciju da se dešava pucnjava u školi "Vladislav Ribnikar".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike