Brata mi je iskasapio! Potresne scene u sudnici, za ubicu iz Novog Sada traže doživotnu robiju (FOTO)

11.05.2024

10:01

0

Tužiteljka traži doživotnu kaznu zatvora za ubicu vlasnika menjačnice

Brata mi je iskasapio! Potresne scene u sudnici, za ubicu iz Novog Sada traže doživotnu robiju (FOTO)
Mesto ubistva i Bojan Jovičić - Copyright Instagram_192.rs

U novosadskom Višem sudu završeno je suđenje Bojanu Jovičiću (45) osumnjičenom da je na svirep i podmukao način, kao i iz koristoljublja, u novosadskom naselju Adice 24. januara 2023. ubodima nožem usmrtio Jovana Janićijevića (46). Tužiteljka Jelena Stojaković Mustakas i punomoćnik oštećene porodice Saša Josifović zatražili su da se okrivljenom izrekne najstroža kazna - doživotna zatvor. Izricanje presude zakazano je za petak.

Printscreen Instagram
Ubica Bojan Jovičić

 

U završnoj reči Jelena Stojaković Mustakas istakla je da je nesumnjivo dokazano da je Jovičić - ubica. On je Janićijeviću, vlasniku menjačnice, zadao 11 ubodnih i 26 reznih rana, od kojih je preminuo.

Svirepo i monstruozno

- Okrivljeni je negirao da je toga dana došao sa namerom da ubije Janićijevića, naveo je da je napadnut i da se branio. Smatram da se ne može u potpunosti pokloniti vera odbrani okrivljenog jer je to ispričao tek kada se detaljno upoznao sa dokaznim postupcima - predočila je Stojaković Mustakas.

Žrtvina sestra Nataša Janković u završnoj reči je istakla da je Jovičić na svirep i monstruozan način ubio njenog brata.

Ubica uhpšen po poternici Interpola

Bojan Jovičić se tereti da je 24. januara prošle godine u večernjim časovima u novosadskom naselju Adice, na početku Ulice Nova 34, ubio vlasnika menjačnice Jovana Janićijevića, a potom pobegao. Uhapšen je 2. februara 2023. godine na granici Austrije i Nemačke po međunarodnoj poternici Srbije, a 19. marta izručen našoj zemlji i od tada se nalazi u pritvoru.

- Кada sam videla brata bio je sav iskasapljen od grudnog koša, vrata, ruku… Ovo je svirepo ubistvo sa predumišljajem - kazala je vidno potrešena sestra naglašavajući da nije tačno da joj se brat bavio zelenaštvom jer je svaki dinar stekao poštenim radom.

Ubio sam čoveka

Branilac okrivljenog Pavle Anušić naglasio je da sudsko veće, prilikom odlučivanja o kazni, u obzir uzme činjenicu da je njegov branjenik do sada neosuđivan, otac dvoje dece, vedrog duha i da nije konfliktan i agresivan.

Foto/Dnevnik.rs/Arhiva
Kuća u kojoj je počinjen zločin

 

- Ovde se nije radilo o planiranom krivičnom delu, već o jednom nesrećnom događaju, o jednoj tragediji - istakao je branilac okrivljenog u završnoj reči i dodao da presuda mora biti doneta na osnovu dokaza.

Okrivljeni Bojan Jovičić je dodao da je svestan da je ubio čoveka i da niko ne treba tako da završi.

- Ubio sam čoveka i ja sa tim treba da živim. Žao mi je njegove i moje porodice, ali mi je najviše žao mene i mog života. Na kraju hteo bi da se izvinim njegovoj i mojoj porodici - kazao je Jovičić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike