Oteli torbu punu deviza: Vlasnika menjačnice presreli na Vračaru

17.01.2024

16:11

0

Autor: 24sedam

Dvojica razbojnika otela torbu sa 60.000 evra

Oteli torbu punu deviza: Vlasnika menjačnice presreli na Vračaru
Hapšenje u Staroj Pazovi i Beogradu - Copyright MUP

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Igora Ž. (49) i Aleksandra Ž. (50) koji su sa maloletnikom na Vračaru opljačkali vlasnika menjačnice i oteli mu torbu sa 60.000 evra.

Trojica razbojnika su 24. oktobra 2023. prepodne naoružani pištoljem u Kursulinoj ulici presreli D.V. vlasnika menjačnice iz Aranđelovac koji je bio u svom vozilu i oteli mu torbu sa devizama i više čekova različitih banaka.

- Postoji opravdana sumnja da je, znajući da D.V. svakodnevno dolazi u Beograd radi zamene deviza, najpre Aleksandar Ž. "mini kuperom" pratio žrtvu i osumnjičenom Igoru Ž. javljao njegovo kretanje. Pošto je vlasnik menjačnice svojim "fijat puntom" ušao u Kursulinu ulicu, gde je stajao u koloni, Igor Ž. i maloletnik, prema kome je postupak razdvojen, prišli su njegovom vozilu. Igor Ž. držeći u ruci pištolj otvorio suvozačeva vrata, dok je maloletnik sa suvozačevog sedišta uzeo plavu torbu u kojoj su se nalazili novac i čekovi - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Precizirano je da su razbojnici od vlasnika menjačnice oteli torbu u kojoj je bilo 55.000 evra, 4.500 švajcarskih franaka, 1.200 američkih dolara, i 52 čeka različitih banaka.

Optuženi Aleksandar Ž. i Igor Ž. se terete za krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu. Igoru se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija jer je prilikom hapšenja u stanu u Grockoj pronađen automat. 

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenima produži pritvor. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike