Bojan izručen iz Austrije: Osumnjičen za ubistvo vlasnika menjačnice u Novom Sadu

19.03.2023

21:34

0

Autor: Mi. S.

Posle saslušanja u Novom Sadu Bojanu Jovičiću određen jednomesečni pritvor

Bojan izručen iz Austrije: Osumnjičen za ubistvo vlasnika menjačnice u Novom Sadu
Bojan Jovičić - Copyright Printscreen Instagram

Posle izručenja iz Austrije, danas je u Višem tužilaštvu u Novom Sadu saslušan Bojan Jovičić (44) iz Novog Sada, osumnjičen za ubistvo Jovana Janićijevića (47), vlasnika menjačnice "Jole". Sudija za prethodni postupak odredio mu je potom jednomesečni pritvor.

Jovičić je, da podsetimo, uhapšen je 1. februara u Austriji, po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Srbija. Posle sedmodnevne potere, tada su ga na granici Nemačke i Austrije uhapsili pripadnici novosadske policije i Uprave kriminilastičke policije, SBPOK, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, policijom Austrije i Nemačke i njihovim oficirom za vezu u Srbiji. U austrijskom gradu Salcburgu odmah mu je određen ekstradicioni pritvor.

Molba za Jovičićevo izručenje dostavljena je 17. februara austrijskim vlastima. Konačnu odluku o njegovom izručenju doneo je savezni ministar pravde Austrije.

Vlasnik menjačnice Jovan Janićijević, da podasetimo, ubijen je 24. januara uveče u novosadskom naselju Adice. Njegovo beživotno telo iza automobila pronašli su slučajni prolaznici.

Kobne večeri Janićijević je dobio SMS poruku preko telefona i pošao da se nađe sa nekim. Kod sebe je imao dve torbice, jednu u kojoj su bili dinari, pominje se suma od oko dva miliona dinara, a u drugoj je bilo nekoliko desetina hiljada evra. Za vreme uviđaja, u kolima je, na zadnjem sedištu pronađena samo torbica sa izvesnom sumom deviza, pa se pretpostavlja da je osoba koja je Janićijevića ubila sa 22 uboda nožem, odnela torbicu sa dinarima. Tokom uviđaja, policija je pronašla oko 150 evra, a na novčanicama je bilo krvi.

Prijateljima ubijenog bilo je čudno što Jovičić, sa kojim je Jovan bio u dobrim odnosima, nije bio na njegovoj sahrani.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike